Zašto je Grizman odbio Barsu? Pa, zbog Mesija...!

Grizman: Teško sam odbio Barsu, nisam želeo da budem Mesijev pomoćnik! Francuski napadač otkrio je zašto je letos odbio potencijalni transfer iz Atletiko Madrida u Barselonu.  Pored njega bih bio samo drugi igrač tima! „Neko će reći da sam sebičan, da mislim samo na sebe, da samo o Zlatnoj lopti pričam, ali vas uveravam da govorim samo ono što zaista mislim“, kaže Francuz.

Fudbal 21.11.2018 | 00:00
Zašto je Grizman odbio Barsu? Pa, zbog Mesija...!
Katalonsi su mesecima pokušavali da dovedu Grizmana, ali je on na kraju ostao u Madridu i produžio ugovor.

Razlog njegovog ostanka nisu bile pare, već uloga u timu. Dok je u Atletiku lider, u Barseloni bi bio u senci jednog od najboljih igrača svih vremena.

"Na moju odluku je uticalo što bih bio Mesijev pomoćnik, broj dva u timu. Bilo je teško odbiti Barseloninu ponudu, veoma teško. Jasno su mi stavili do znanja da me žele, zvali su me, slali poruke, bilo je pritisaka. Ali kad imaš saigrači, porodicu i klub u kojem si već važan, koji ti je obećao da će graditi oko tebe... Atletiko mi je pokazao da me želi, da sam im bitan, povećali su mi platu, saigrači i trener su pričali sa mnom i sve mi objasnili. Uradili su sve da me ubede da ne odem. Razgovarao sam sa ženom do tri ujutru o tome i doneo pravu odluku", rekao je Grizman.

Sve je bilo spremno za potpis. Barselona je toliko pritisla da se samo čekao dan kad će objaviti da je kupila Antoana Grizmana, želeo je i francuski napadač na Nou Kamp, verujući da u Kataloniji ima veće šanse da skuplja trofeje, ali na kraju od već viđenog posla, vrednog 120.000.000 evra, nije bilo ništa, iako je letos Ernesto Valverde ucrtavao „sedmicu“ Atletiko Madrida u taktičke planove.

Na kraju se ispostavilo da je Grizman ostao predvodnik ekipe Dijega Simeonea, a kao razlog svoje odluke naveo je uverenje da u Blaugrani nikad ne bi bio ono što je na „Vanda Metropolitanu“. Lider.

„Možda je, podsvesno, na moju odluku da ne potpišem za Barselonu uticalo i saznanje da bih bio drugi igrač tima, iza Lionela Mesija, da bih bio u njegovoj senci“, priznao je Grizman gostujući na Kanalu plus.

Mesecima je trajala saga oko njegovog statusa. Barsa je bila spremna da probije sve limite kad su finansije u pitanju i osim 120.000.000 na ime obeštećenja izdvoji još 15.000.000 svake godine na imeGrizmanove plate. Nije vredelo, iako se san Antoan dugo „lomio“.

„Bilo je baš teško odbiti Barselonu. Jasno su mi Katalonci stavili do znanja koliko me žele, zvali su me, slali poruke, svakodnevno pritiskali. S druge strane, osetio sam podršku soopstvene familije, kao i igrača Aletiko Madrida koji su mi kao članovi porodice. Uprava mi je jasno stavila do znanja da sam važan igrač, obećala da će oko mene graditi tim, pa je i Atletiko pokazao koliko želi da me zadrži. Povećao mi je platu(nezvanično sa 14.500.000 na 23.000.000 evra), a razgovori sa saigračima i trenerom Simeoenom su mi pomogli da razumem siutuaciju i prelomim u korist Madriđana. Uradili su sve kako bi me sprečili da odem u Barselonu“.

I ne samo oni...

„Čak sam telefonskim pozivima budio svoju suprugu u tri sata izjutra samo da bismo bili sigurno da smo doneli ispravnu odluku“.

U godini na izmaku Grizman može da se pohvali da je sa Atletikom nadmoćno osvojio pehar Lige Evrope, a sa reprezentacijom Francuske se popeo na krov sveta. Zato je razumljiva njegova želja da bude nagrađen Zlatnom loptom namenjenoj najboljem fudbaleru planete u 2018, iako u drugom njenom delu nije ni izbliza opasan kao u prvom.

„Kritikuju me i u Francuskoj i u Španiji, a da nisam ni reč rekao. Pazite, u pitanju je individualno priznanje, neko će reći da sam sebičan, da mislim samo na sebe, da mi je to opsesija, da samo o Zlatnoj lopti pričam, ali vas uveravam da govorim samo ono što zaista mislim. Na osnovu onoga što smo uradili na teren, tokom Mundijala u Rusiji, naravno da ima i drugih igrača iz reprezentacije koji zaslužuju to priznanje (Rafael Varan, op. aut.). Ponosan sam na činjenicu što sam uopšte u konkurenciji. Kad sam počeo da se bavim fudbalom želeo sam da postanem prvak sveta, pobednik Lige šampiona i osvajač Zlatne lopte. U jednom sam već uspeo“, smeška se Antoan Grizman.

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar