Салетов списак: Тројица из Звезде, двојица из Партизана!

Повратак Кравића.  Селектор Србије Александар Ђорђевић објавио је списак 16 играча за А репрезентацију за такмичење у петом "прозору" квалификација за Светско првенство 2019. године.  Нема трилинга из Бајерна! Позвани Загорац, Кравић, Бирчевић, Лазић, Пот. . . ! Следе утакмице против Израела и Грчке.

Кошарка 19.11.2018 | 18:15
Салетов списак: Тројица из Звезде, двојица из Партизана!
Национални тим ће се окупити 26. новембра 2018. у Београду, у хотелу "Краун плаза" и почети припреме за утакмицу са Израелом 30. новембра у Тел Авиву у 14х часова и меч са Грчком 3. децембра у београдској дворани "Александар Николић" у 20.15 часова.

Србија се у другој рунди квалификација налази у групи Л са Грчком, Израелом, Естонијом, Немачком и Грузијом.

У оквиру "шестог" последњег прозора квалификација за СП 2019 у Кини, Србија 21. фебруара 2019. гостује Естонији, да би три дана касније наша репрезентација дочекала Израел.

На Светско првенство ће се пласирати по три најбоље репрезентације из четири новоформиране групе.

Селектор кошаркашке репрезентације Србије Александар Ђорђевић саопштио је списак са 16 играча на које рачуна у петом кругу квалификација за Мундобаскет у Кини наредне године.

Упркос одређеним најавама да би српски тим у две можда и најважније квалификационе утакмице могао да буде јачи за Бајернов трилинг Стефан Јовић - Владимир Лучић - Немања Дангубић, нажалост од тога нема ништа. Подсетимо, Јовић и Лучић сами истицали да ће у разговорима са челницима Бајерна покушати да избоксују да остану дан дуже у Тел Авиву, где немачки шампион гостује Макабију у Евролиги 29. новембра, јасно да до договора није дошло. О разлозима сада и не полемисати...

Као и пред свако досадашње окупљање селектор Ђорђевић унео је неколико новитета у тим. Тачније, у састав се враћа најбољи Партизанов играч Раде Загорац, први пут још од припрема за олимпијски квалификациони турнир у Београду 2016. године. Такође, на листи кандидата нашао се и Дејан Кравић, кога је Ђорђевић спазио одмах по доласку на селекторску позицију, док је момак из Мостара још био члан Универзитета Тексас. У тим се враћа и Стефан Бирчевић, који је неке раније акције пропуштао због проблема са повредама. Проблем је, додуше, то што је Бирчевић потпуно ван такмичарске форме, пошто му је уручен отказ у Банвиту. 

Уз Радета Загорца из Партизана је позван још Ђорђе Гагић, док су се из Црвене звезде нашли тројица играча: капитен Бранко Лазић, Огњен Добрић и Алекса Раданов. Додуше, Раданов и даље мучи муку с повредом леђа, због чега није у Звездином тиму за меч против Андоре. До почетка припрема очекује се да би обојица требало да се опораве. Од играча из Србије позиви су уручени и понајбољем играчу ФМП из Железника Стефану Поту, као и Илији Ђоковићу као стандардно једином браниоцу части клубова из Кошаркашке лиге Србије. 

Из екипе која је извукла највећи део квалификација ту су Стефан Пено, Марко Симоновић, Стеван Јеловац иМирослав Радуљица. Драган Милосављевић такође ће добити своје место у тиму, пошто Уникаха сада наступа у Еврокупу. Занимљиво је и да је Никола Јовановић такође позван, иако му форма у Тренту није на најбољем нивоу. Одлазак Николе Радичевића у Гран Канарију онемогућио је селектора Ђорђевића да му додели позив, пошто је младог плејмејкера пратио у Италији. 

Национални тим ће се окупити 26. новембра 2018. у Београду, у хотелу „Краун плаза“ и почети припреме за утакмицу са Израелом 30. новембра у Тел Авиву од 14 часова и меч са Грчком 3. децембра у београдској дворани Александар Николић од 20.15.

На списку су:

Стефан Пено (Алба)
Илија Ђоковић (Борац Чачак)
Стефан Пот (ФМП)
Алекса Аврамовић (Варезе)
Драган Милосављевић (Уникаха)
Бранко Лазић (Црвена звезда)
Огњен Добрић (Црвена звезда)
Раде Загорац (Партизан)
Алекса Раданов (Црвена звезда)
Марко Симоновић (Зенит)
Стеван Јеловац (Бамберг)
Стефан Бирчевић (Банвит)
Мирослав Радуљица (Ђангсу)
Ђорђе Гагић (Партизан)
Никола Јовановић (Тренто)
Дејан Кравић (Виртус Болоња)

Табела групе Л

1. Немачка 8 8 0 16
2. Грчка 8 8 0 16
3. Србија 8 5 3 13
4. Грузија 8 3 5 11
5. Израел 8 3 5 11
6. Естонија 8 2 6 10

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар