Saletov spisak: Trojica iz Zvezde, dvojica iz Partizana!

Povratak Kravića.  Selektor Srbije Aleksandar Đorđević objavio je spisak 16 igrača za A reprezentaciju za takmičenje u petom "prozoru" kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2019. godine.  Nema trilinga iz Bajerna! Pozvani Zagorac, Kravić, Birčević, Lazić, Pot. . . ! Slede utakmice protiv Izraela i Grčke.

Košarka 19.11.2018 | 18:15
Saletov spisak: Trojica iz Zvezde, dvojica iz Partizana!
Nacionalni tim će se okupiti 26. novembra 2018. u Beogradu, u hotelu "Kraun plaza" i početi pripreme za utakmicu sa Izraelom 30. novembra u Tel Avivu u 14h časova i meč sa Grčkom 3. decembra u beogradskoj dvorani "Aleksandar Nikolić" u 20.15 časova.

Srbija se u drugoj rundi kvalifikacija nalazi u grupi L sa Grčkom, Izraelom, Estonijom, Nemačkom i Gruzijom.

U okviru "šestog" poslednjeg prozora kvalifikacija za SP 2019 u Kini, Srbija 21. februara 2019. gostuje Estoniji, da bi tri dana kasnije naša reprezentacija dočekala Izrael.

Na Svetsko prvenstvo će se plasirati po tri najbolje reprezentacije iz četiri novoformirane grupe.

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević saopštio je spisak sa 16 igrača na koje računa u petom krugu kvalifikacija za Mundobasket u Kini naredne godine.

Uprkos određenim najavama da bi srpski tim u dve možda i najvažnije kvalifikacione utakmice mogao da bude jači za Bajernov triling Stefan Jović - Vladimir Lučić - Nemanja Dangubić, nažalost od toga nema ništa. Podsetimo, Jović i Lučić sami isticali da će u razgovorima sa čelnicima Bajerna pokušati da izboksuju da ostanu dan duže u Tel Avivu, gde nemački šampion gostuje Makabiju u Evroligi 29. novembra, jasno da do dogovora nije došlo. O razlozima sada i ne polemisati...

Kao i pred svako dosadašnje okupljanje selektor Đorđević uneo je nekoliko noviteta u tim. Tačnije, u sastav se vraća najbolji Partizanov igrač Rade Zagorac, prvi put još od priprema za olimpijski kvalifikacioni turnir u Beogradu 2016. godine. Takođe, na listi kandidata našao se i Dejan Kravić, koga je Đorđević spazio odmah po dolasku na selektorsku poziciju, dok je momak iz Mostara još bio član Univerziteta Teksas. U tim se vraća i Stefan Birčević, koji je neke ranije akcije propuštao zbog problema sa povredama. Problem je, doduše, to što je Birčević potpuno van takmičarske forme, pošto mu je uručen otkaz u Banvitu. 

Uz Radeta Zagorca iz Partizana je pozvan još Đorđe Gagić, dok su se iz Crvene zvezde našli trojica igrača: kapiten Branko Lazić, Ognjen Dobrić i Aleksa Radanov. Doduše, Radanov i dalje muči muku s povredom leđa, zbog čega nije u Zvezdinom timu za meč protiv Andore. Do početka priprema očekuje se da bi obojica trebalo da se oporave. Od igrača iz Srbije pozivi su uručeni i ponajboljem igraču FMP iz Železnika Stefanu Potu, kao i Iliji Đokoviću kao standardno jedinom braniocu časti klubova iz Košarkaške lige Srbije. 

Iz ekipe koja je izvukla najveći deo kvalifikacija tu su Stefan Peno, Marko Simonović, Stevan Jelovac iMiroslav Raduljica. Dragan Milosavljević takođe će dobiti svoje mesto u timu, pošto Unikaha sada nastupa u Evrokupu. Zanimljivo je i da je Nikola Jovanović takođe pozvan, iako mu forma u Trentu nije na najboljem nivou. Odlazak Nikole Radičevića u Gran Kanariju onemogućio je selektora Đorđevića da mu dodeli poziv, pošto je mladog plejmejkera pratio u Italiji. 

Nacionalni tim će se okupiti 26. novembra 2018. u Beogradu, u hotelu „Kraun plaza“ i početi pripreme za utakmicu sa Izraelom 30. novembra u Tel Avivu od 14 časova i meč sa Grčkom 3. decembra u beogradskoj dvorani Aleksandar Nikolić od 20.15.

Na spisku su:

Stefan Peno (Alba)
Ilija Đoković (Borac Čačak)
Stefan Pot (FMP)
Aleksa Avramović (Vareze)
Dragan Milosavljević (Unikaha)
Branko Lazić (Crvena zvezda)
Ognjen Dobrić (Crvena zvezda)
Rade Zagorac (Partizan)
Aleksa Radanov (Crvena zvezda)
Marko Simonović (Zenit)
Stevan Jelovac (Bamberg)
Stefan Birčević (Banvit)
Miroslav Raduljica (Đangsu)
Đorđe Gagić (Partizan)
Nikola Jovanović (Trento)
Dejan Kravić (Virtus Bolonja)

Tabela grupe L

1. Nemačka 8 8 0 16
2. Grčka 8 8 0 16
3. Srbija 8 5 3 13
4. Gruzija 8 3 5 11
5. Izrael 8 3 5 11
6. Estonija 8 2 6 10

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar