Сергеј се договорио са Интером?!

Заправо, са Ђузепеом Маротом! Коријере дела сера: Интер договорио трансфер Милинковић-Савића.  Генерални директор Интера Ђузепе Марота наводно има "принципијелни договор" за долазак српског фудбалера Сергеја Милинковић-Савића из Лација.  Марота у Сунингову централу донео сјајне вести: Има договор с Лотитом за Сергеја! Трансфер ће бити завршен следећег лета!

Фудбал 20.11.2018 | 21:00
Сергеј се договорио са Интером?!
Лист "Коријере дела сера" наводи да ће Марота наредних дана потврдити да је Милинковић-Савић прва жеља Интера у летњем прелазном року.

У тексту се додаје да је Марота већ преговарао око трансфера српског фудбалера још док је био у Јувентусу.

Италијански медији су се претходних месеци често бавили потенцијалним трансфером Милинковић-Савића из Лација, који је тражио више од 120 милиона евра Јувентусу и Милану, па је српски фудбалер је остао у том клубу.

Милинковић-Савић је пропустио мечеве Србије са Црном Гором (2:1) и Литванијом (уторак) у овом репрезентативном термину због проблема са задњом ложом.

Сергеј Милинковић-Савић од лета ће носити дрес Интера?

Генерални директор миланског клуба, Ђузепе Марота, наводно има "принципијелни договор" за долазак српског фудбалера из Лација, преносе италијански медији.

Лист "Коријере дела сера" је навео да ће Марота наредних дана потврдити да је Милинковић-Савић прва жеља Интера у летњем прелазном року.

Додаје се у тексту да је Марота већ преговарао око трансфера српског фудбалера још док је био у Јувентусу, а очигледно је контакт настављен и по његовом одласку у Интер.

Већ месецима пише се о одласку српског везисте из Лација за огромну суму новца, чак и преко 100.000.000 евра, међутим, 23-годишњи фудбалер и даље носи дрес римског клуба.

Далеко је Сергеј Милинковић Савић од форме из прошле сезоне због које је, између осталог, постао један од најтраженијих везиста на планети. Упркос изостанку правог ритма, Сергеј је и даље тражена роба на трансфер пијаци и то потврђују стални извештаји италијанске и европске штампе.

У дану када се доста прича о састанку новог Интеровог директора Бепеа Мароте у Сунинговој централи у Нанкингу, лукави спортски радник својим послодавцима доноси сјајне вести - има начелни договор саКлаудијем Лотитом за трансфер Сергеја наредног лета. Мада се износ трансфера још чува у тајности, милански лист Коријере дела Сера тврди да је Маротин договор с Лотитом плод вишемесечних, стрпљивих разговора и да је власник Лација коначно попустио. 

Не треба подсећати да је творац данашњег Јувентуса велики поштовалац Сергејевог лика и дела, те да је још током свог мандата у Торину наговарао председника Андреу Ањелија да искешира новац за његов трансфер. Лацио је прошлог лета одбио Јувентусових 80.000.000 евра, што је тада сматрано прениском сумом за момка у вртоглавом успону форме. Сада није прецизирано колико би цео посао могао да изађе, али чини се да је Марота успео да придобије пословично затвореног Лотита и новом клубу донесе први велики посао. 

Пут до реализације истог, додуше, јесте дугачак, али ако је Лотито стварно попустио, Интер је већ у огромној предности наспрам Јувентуса. Уосталом, то је оно што су први човек Сунинга Жанг Ђиндонг и његов син, председник Интера Стивен Жанг и желели када су склапали договор с Маротом- да коначно умање јаз са Старом дамом и скроје тим достојан шампионске круне и скидања Бјанконера с трона. 

Наводно, поред Сергеја Марота је већ изнео и своју листу жеља на осталим позицијама, где се налазе још иРабио, Барела, Кјеза, Марсијал, Тонали, Андерсен..., што значи да ће Интер морати да спреми озбиљан новац за наредно лето. 

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар