Sergej se dogovorio sa Interom?!

Zapravo, sa Đuzepeom Marotom! Korijere dela sera: Inter dogovorio transfer Milinković-Savića.  Generalni direktor Intera Đuzepe Marota navodno ima "principijelni dogovor" za dolazak srpskog fudbalera Sergeja Milinković-Savića iz Lacija.  Marota u Suningovu centralu doneo sjajne vesti: Ima dogovor s Lotitom za Sergeja! Transfer će biti završen sledećeg leta!

Fudbal 20.11.2018 | 21:00
Sergej se dogovorio sa Interom?!
List "Korijere dela sera" navodi da će Marota narednih dana potvrditi da je Milinković-Savić prva želja Intera u letnjem prelaznom roku.

U tekstu se dodaje da je Marota već pregovarao oko transfera srpskog fudbalera još dok je bio u Juventusu.

Italijanski mediji su se prethodnih meseci često bavili potencijalnim transferom Milinković-Savića iz Lacija, koji je tražio više od 120 miliona evra Juventusu i Milanu, pa je srpski fudbaler je ostao u tom klubu.

Milinković-Savić je propustio mečeve Srbije sa Crnom Gorom (2:1) i Litvanijom (utorak) u ovom reprezentativnom terminu zbog problema sa zadnjom ložom.

Sergej Milinković-Savić od leta će nositi dres Intera?

Generalni direktor milanskog kluba, Đuzepe Marota, navodno ima "principijelni dogovor" za dolazak srpskog fudbalera iz Lacija, prenose italijanski mediji.

List "Korijere dela sera" je naveo da će Marota narednih dana potvrditi da je Milinković-Savić prva želja Intera u letnjem prelaznom roku.

Dodaje se u tekstu da je Marota već pregovarao oko transfera srpskog fudbalera još dok je bio u Juventusu, a očigledno je kontakt nastavljen i po njegovom odlasku u Inter.

Već mesecima piše se o odlasku srpskog veziste iz Lacija za ogromnu sumu novca, čak i preko 100.000.000 evra, međutim, 23-godišnji fudbaler i dalje nosi dres rimskog kluba.

Daleko je Sergej Milinković Savić od forme iz prošle sezone zbog koje je, između ostalog, postao jedan od najtraženijih vezista na planeti. Uprkos izostanku pravog ritma, Sergej je i dalje tražena roba na transfer pijaci i to potvrđuju stalni izveštaji italijanske i evropske štampe.

U danu kada se dosta priča o sastanku novog Interovog direktora Bepea Marote u Suningovoj centrali u Nankingu, lukavi sportski radnik svojim poslodavcima donosi sjajne vesti - ima načelni dogovor saKlaudijem Lotitom za transfer Sergeja narednog leta. Mada se iznos transfera još čuva u tajnosti, milanski list Korijere dela Sera tvrdi da je Marotin dogovor s Lotitom plod višemesečnih, strpljivih razgovora i da je vlasnik Lacija konačno popustio. 

Ne treba podsećati da je tvorac današnjeg Juventusa veliki poštovalac Sergejevog lika i dela, te da je još tokom svog mandata u Torinu nagovarao predsednika Andreu Anjelija da iskešira novac za njegov transfer. Lacio je prošlog leta odbio Juventusovih 80.000.000 evra, što je tada smatrano preniskom sumom za momka u vrtoglavom usponu forme. Sada nije precizirano koliko bi ceo posao mogao da izađe, ali čini se da je Marota uspeo da pridobije poslovično zatvorenog Lotita i novom klubu donese prvi veliki posao. 

Put do realizacije istog, doduše, jeste dugačak, ali ako je Lotito stvarno popustio, Inter je već u ogromnoj prednosti naspram Juventusa. Uostalom, to je ono što su prvi čovek Suninga Žang Đindong i njegov sin, predsednik Intera Stiven Žang i želeli kada su sklapali dogovor s Marotom- da konačno umanje jaz sa Starom damom i skroje tim dostojan šampionske krune i skidanja Bjankonera s trona. 

Navodno, pored Sergeja Marota je već izneo i svoju listu želja na ostalim pozicijama, gde se nalaze još iRabio, Barela, Kjeza, Marsijal, Tonali, Andersen..., što znači da će Inter morati da spremi ozbiljan novac za naredno leto. 

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar