Ђоковић: Нова генерација доноси снагу!

Није им лако поред нас! Новак Ђоковић очекује да у блиској будућности гренд слемови добију новог шампиона из редова млађе генерације тенисера.

Тенис 20.11.2018 | 14:30
Ђоковић: Нова генерација доноси снагу!
Већ десетак година највеће турнире освајају играчи који су сада већ ветерани, али крај 2018. и порази Ђоковића од Карена Хачанова и Паризу и Александра Зверева у Лондону показују да нова генерација полако хвата прикључак.

"Нова генерација тенисера је донела снагу у игри, посебно у сервису. Зверев, Ћорић, Хачанов су сјајни сервери. Физички су такође снажни. Сазрели су, мислим да су хитрији од моје генерације. Али им треба више времена од нас да се ментално и емоционално развију",рекао је Ђоковић.

Од 2006. ГС титуле су освајали само Ђоковић, Роџер Федерер, Рафаел Надал, Стен Вавринка, Хуан Мартин дел Потро, Енди Мари и Марин Чилић.

"Ми смо доминирали последњих десет година на гренд слемовима. Није лако новој генерацији да се пробије. Али то ће се догодити. Један од њих ће освојити Слем. Мислим да је добро за наш спорт што се појављују нова лица. Играчи као што је Циципас, који је освојио Неxт Ген турнир и ове што сам већ поменуо".

Поменути турнир најмлађих тенисера из врха АТП листе у Милану представља и експерименталну базу за ИФТ када су у питању нова правила.

"Мислим да се крећемо у правом смеру јер морамо да привучемо нову генерацију нашем спорту. Потребне су нам промене", закључио је Ђоковић.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар