Đoković: Nova generacija donosi snagu!

Nije im lako pored nas! Novak Đoković očekuje da u bliskoj budućnosti grend slemovi dobiju novog šampiona iz redova mlađe generacije tenisera.

Tenis 20.11.2018 | 14:30
Đoković: Nova generacija donosi snagu!
Već desetak godina najveće turnire osvajaju igrači koji su sada već veterani, ali kraj 2018. i porazi Đokovića od Karena Hačanova i Parizu i Aleksandra Zvereva u Londonu pokazuju da nova generacija polako hvata priključak.

"Nova generacija tenisera je donela snagu u igri, posebno u servisu. Zverev, Ćorić, Hačanov su sjajni serveri. Fizički su takođe snažni. Sazreli su, mislim da su hitriji od moje generacije. Ali im treba više vremena od nas da se mentalno i emocionalno razviju",rekao je Đoković.

Od 2006. GS titule su osvajali samo Đoković, Rodžer Federer, Rafael Nadal, Sten Vavrinka, Huan Martin del Potro, Endi Mari i Marin Čilić.

"Mi smo dominirali poslednjih deset godina na grend slemovima. Nije lako novoj generaciji da se probije. Ali to će se dogoditi. Jedan od njih će osvojiti Slem. Mislim da je dobro za naš sport što se pojavljuju nova lica. Igrači kao što je Cicipas, koji je osvojio Next Gen turnir i ove što sam već pomenuo".

Pomenuti turnir najmlađih tenisera iz vrha ATP liste u Milanu predstavlja i eksperimentalnu bazu za IFT kada su u pitanju nova pravila.

"Mislim da se krećemo u pravom smeru jer moramo da privučemo novu generaciju našem sportu. Potrebne su nam promene", zaključio je Đoković.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar