Барселонин ултиматум Дембелеу!

Француз на раскрсници. . .

Фудбал 20.11.2018 | 16:00
Барселонин ултиматум Дембелеу!
Усман Дембеле крцка последње кредите у Барселони и налази се јако близу да постане најскупљи промашај у историји фудбала.

Барселона више нема куд, ситуација је дошла до тачке пуцања. Случај француског офанзивца посебно је деликатан, управо због количине уложеног новца и његовог играчког потенцијала. Али како глупостима којеДембеле прави нема краја, Барселона је дошла у ситуацију да своју скупоцену инвестицију уцењује!

Каталонски лист Спорт јавља да је са Дембелеом обављен нови разговор, после којег му је без пардона изнет клупски став: поправи расположење или се купи и одлази!

Оштро, без емоција. Јер Барселона неће више да трпи детињасте испаде и жели да се бави послом, не стварима ван терена. А Дембеле готово редовно скреће пажњу на себе стварима које ради „у цивилу“.

Барселона са Дембелеом има проблем практично од његовог првог дана у клубу. После свега што је досад доживела с њим, Барса је увела правило да пред потписивање уговора с младим играчима тим психолога изврши процену менталног стања, како се исти случај не би поновио. Још док је Роберт Фернандез био спортски директор вођени су стални разговори с Французом, апострофирајући му колико је битно живети фудбал 24 часа дневно.

Дембеле, једноставно, као да не жели да схвати. Не успева да се одвикне неких дечјих навика, нити да коригује начин живота и исхрану. Није успео да кликне с остатком свлачионице, о чему сведочи прича да јеЛуис Суарез већ тражио да Дембеле буде уклоњен из тима, а медији пишу да има проблем и са језичком баријером, због чега је везан искључиво за сународника Самуела Умтитија, онда и Клемона Ленглеа.

Последњи испад, када је Дембеле пропустио јутарњи тренинг, а онда се сат и по времена никоме није јављао – касније се испоставило да је имао стомачних проблема – био је кап која је прелила чашу. Ернесто Валверде казнио је Дембелеа, а наводно је Шпанац изгубио стрпљење с њим и више нема намеру да се бави његовим случајем. Зато није искључено да ће суспензија бити продужена, иако је Дембеле већ изостављен из тима за меч против Бетиса.

Валверде је дуго трпео Дембелеа сматрајући да је још дете, али како се ништа није променило, изгледа да ће морати да приступи другачије. Дембелеу у прилог не иду ни писања немачких медија о његовом лошем понашању у времену када је играо за Дортмунд, што је употпуњено фотографијама хаоса који је Француз остављао редовно у кући коју је изнајмљивао.

Спорт је Дембелеов случај упоредио с причом Артура Видала. Чилеанац такође има проблема да се прилагоди животу у Барселони, али се он константно бори да се поправи и не одустаје. Наводно, не прија му улога резервисте, нити када га Валверде сели на клупу у току утакмице, али то је све повезано с Видаловимратничким менталитетом и жељом да се доказује.

Било како, Дембеле има рок до краја сезоне да покаже колико жели да се промени и остане у Барселони. Пре тога клуб неће реаговати, односно продати Француза за кога је уложено 100.000.000 евра, плус још 40.000.000 евра кроз бонусе.

Заинтересованих клубова већ има. Јирген Клоп прати развој ситуације, ако и Унај Емери, а чак и ПСЖ вреба из прикрајка. Спојница је Томас Тухел, који је Дембелеу био очинска фигура у Дортмунду и из њега је извлачио максимум.

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар