Barselonin ultimatum Dembeleu!

Francuz na raskrsnici. . .

Fudbal 20.11.2018 | 16:00
Barselonin ultimatum Dembeleu!
Usman Dembele krcka poslednje kredite u Barseloni i nalazi se jako blizu da postane najskuplji promašaj u istoriji fudbala.

Barselona više nema kud, situacija je došla do tačke pucanja. Slučaj francuskog ofanzivca posebno je delikatan, upravo zbog količine uloženog novca i njegovog igračkog potencijala. Ali kako glupostima kojeDembele pravi nema kraja, Barselona je došla u situaciju da svoju skupocenu investiciju ucenjuje!

Katalonski list Sport javlja da je sa Dembeleom obavljen novi razgovor, posle kojeg mu je bez pardona iznet klupski stav: popravi raspoloženje ili se kupi i odlazi!

Oštro, bez emocija. Jer Barselona neće više da trpi detinjaste ispade i želi da se bavi poslom, ne stvarima van terena. A Dembele gotovo redovno skreće pažnju na sebe stvarima koje radi „u civilu“.

Barselona sa Dembeleom ima problem praktično od njegovog prvog dana u klubu. Posle svega što je dosad doživela s njim, Barsa je uvela pravilo da pred potpisivanje ugovora s mladim igračima tim psihologa izvrši procenu mentalnog stanja, kako se isti slučaj ne bi ponovio. Još dok je Robert Fernandez bio sportski direktor vođeni su stalni razgovori s Francuzom, apostrofirajući mu koliko je bitno živeti fudbal 24 časa dnevno.

Dembele, jednostavno, kao da ne želi da shvati. Ne uspeva da se odvikne nekih dečjih navika, niti da koriguje način života i ishranu. Nije uspeo da klikne s ostatkom svlačionice, o čemu svedoči priča da jeLuis Suarez već tražio da Dembele bude uklonjen iz tima, a mediji pišu da ima problem i sa jezičkom barijerom, zbog čega je vezan isključivo za sunarodnika Samuela Umtitija, onda i Klemona Lenglea.

Poslednji ispad, kada je Dembele propustio jutarnji trening, a onda se sat i po vremena nikome nije javljao – kasnije se ispostavilo da je imao stomačnih problema – bio je kap koja je prelila čašu. Ernesto Valverde kaznio je Dembelea, a navodno je Španac izgubio strpljenje s njim i više nema nameru da se bavi njegovim slučajem. Zato nije isključeno da će suspenzija biti produžena, iako je Dembele već izostavljen iz tima za meč protiv Betisa.

Valverde je dugo trpeo Dembelea smatrajući da je još dete, ali kako se ništa nije promenilo, izgleda da će morati da pristupi drugačije. Dembeleu u prilog ne idu ni pisanja nemačkih medija o njegovom lošem ponašanju u vremenu kada je igrao za Dortmund, što je upotpunjeno fotografijama haosa koji je Francuz ostavljao redovno u kući koju je iznajmljivao.

Sport je Dembeleov slučaj uporedio s pričom Artura Vidala. Čileanac takođe ima problema da se prilagodi životu u Barseloni, ali se on konstantno bori da se popravi i ne odustaje. Navodno, ne prija mu uloga rezerviste, niti kada ga Valverde seli na klupu u toku utakmice, ali to je sve povezano s Vidalovimratničkim mentalitetom i željom da se dokazuje.

Bilo kako, Dembele ima rok do kraja sezone da pokaže koliko želi da se promeni i ostane u Barseloni. Pre toga klub neće reagovati, odnosno prodati Francuza za koga je uloženo 100.000.000 evra, plus još 40.000.000 evra kroz bonuse.

Zainteresovanih klubova već ima. Jirgen Klop prati razvoj situacije, ako i Unaj Emeri, a čak i PSŽ vreba iz prikrajka. Spojnica je Tomas Tuhel, koji je Dembeleu bio očinska figura u Dortmundu i iz njega je izvlačio maksimum.

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar