Миња Субота: Рад са дјецом је чаролија

Прођоше многе недеље у каријери Миње Суботе. Обележио је 80 година живота и 55 година рада у дворани Дечјег културног центра у Београду.

Забава 19.11.2018 | 15:24
Миња Субота: Рад са дјецом је чаролија
* Да ли сте се после дуге каријере уморили?

- Напротив. Радим истим темпом и то ме чини срећним. Цео свој живот радио сам оно што волим. И дан-данас себи постављам нове изазове и пројекте.

* Посебно вас радује рад са децом.

- То је чаролија и оно што ме носи и подиже из дана у дан.

* Која је порука деци и вашој старијој генерацији?

- Деца нека се баве свим што их интересује. Ми треба да им пружимо те могућности. А мојој генерацији говорим да је "луда" и вечно млада генерација.

* Ваша ТВ емисија "Музички тобоган" емитована је пуних 20 година.

- Данас, нажалост, немамо ништа слично. Потребне су нам емисије забавно-едукативног карактера, које би окупиле децу и њихове породице.

* Певали сте у групи "Оне и они".

- Да будем нескроман, казаћу да је ондашња поп музика била трајнија, вреднија и пуно емотивнија.

* Написали сте књигу "Музичке приче из наше боље прошлости", са поднасловом "Путеви и пријатељи".

- Те приче покривају један мозаик из протеклих 50 година. Најкраће, то су приче о две земље које више не постоје, о Југославији и Совјетском Савезу.

* Шта припремате ново?

- Две ствари. Припремам изложбу фотографија из Јасне Пољане, са имања великог Лава Толстоја. Када сам био у ондашњем Совјетском Савезу снимио сам те фотографије, што представља једно, за мене, велико богатство. Такође, позван сам да глумим у једном романтичном мјузиклу "Долче вита".

* Шта вам је још обележило протеклу недељу?

- Путовања. Био сам са Љубом Ршумовићем и Тодом Николетићем у Пљевљима. Пре тога смо били на Златибору, у Ршумовом родном месту, где ће бити једна права академија која ће окупљати младе писце.

Новости
фото:интернет
 
 

Коментари / 0

Оставите коментар