Мигрант лажирао личну карту

Службеници Јединице граничне полиције Аеродром Сарајево 17. 11. 2018. на лету за Беч лишили су слободе мигранта поријеклом из Алжира. Наиме, он је приликом граничних провјера дао на увид и покушао изаћи из Босне и Херцеговине с кривотвореном личном картом Француске која је гласила на друго име.

Босна и Херцеговина 19.11.2018 | 12:45
Мигрант лажирао личну карту
Није посједовао друге документе, а у разговору са нашим службеницима изјавио је да долази из Алжира. Због постојања основа сумње да је починио кривично дјело „кривотворење исправе“, уз извјештај о кривичном дјелу предат је тужиоцу Кантоналног тужилаштва Кантона Сарајево на даљње поступање. Кривотворени документ је привремено одузет.

Лишени слободе према потрагама

Службеници ЈГП Дољани 18.11.2018. лишили су слободе Е.Ш. (1964.) након што је граничним провјерама утврђено да је за њим Полицијска управа Љубушки расписала потрагу због кривичног дјела „тешка тјелесна повреда“. Држављанин БиХ контролиран је при уласку у нашу земљу на пријелазу Ораховље и предат службеницима ПУ Љубушки.

Дан раније, 17.11.2018. при уласку у БиХ на Међународном граничном пријелазу Брчко лишен је слободе М.К. (1994.), држављанин Сједињених Америчких Држава. Установљено је да га потражује Кантонално тужилаштво Тузланског кантона због кривичног дјела „тешка крађа“. Службеници ЈГП Брчко предали су га службеницима ПУ Лукавац.

На пријелазу Хаџин поток на уласку у БиХ службеници ЈГП Велика Кладуша лишили су слободе Љ.Н. (1994.) јер је за њим Полицијска станица Козлук расписала потрагу због кривичног дјела „тешка крађа“. Бх. држављанин 16.11.2018. предат је службеницима ПС Козлук.

Припадници ЈГП Аеродром Тузла 16.11.2018. предали су А.Х. (1981.) службеницима Полиције Брчко дистрикта БиХ након што је утврђено да га овај орган потражује због кривичног дјела „лака тјелесна повреда“. Држављанин БиХ контролиран је на лету из Еиндховена.

Коментари / 0

Оставите коментар