Migrant lažirao ličnu kartu

Službenici Jedinice granične policije Aerodrom Sarajevo 17. 11. 2018. na letu za Beč lišili su slobode migranta porijeklom iz Alžira. Naime, on je prilikom graničnih provjera dao na uvid i pokušao izaći iz Bosne i Hercegovine s krivotvorenom ličnom kartom Francuske koja je glasila na drugo ime.

Bosna i Hercegovina 19.11.2018 | 12:45
Migrant lažirao ličnu kartu
Nije posjedovao druge dokumente, a u razgovoru sa našim službenicima izjavio je da dolazi iz Alžira. Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo „krivotvorenje isprave“, uz izvještaj o krivičnom djelu predat je tužiocu Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo na daljnje postupanje. Krivotvoreni dokument je privremeno oduzet.

Lišeni slobode prema potragama

Službenici JGP Doljani 18.11.2018. lišili su slobode E.Š. (1964.) nakon što je graničnim provjerama utvrđeno da je za njim Policijska uprava Ljubuški raspisala potragu zbog krivičnog djela „teška tjelesna povreda“. Državljanin BiH kontroliran je pri ulasku u našu zemlju na prijelazu Orahovlje i predat službenicima PU Ljubuški.

Dan ranije, 17.11.2018. pri ulasku u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Brčko lišen je slobode M.K. (1994.), državljanin Sjedinjenih Američkih Država. Ustanovljeno je da ga potražuje Kantonalno tužilaštvo Tuzlanskog kantona zbog krivičnog djela „teška krađa“. Službenici JGP Brčko predali su ga službenicima PU Lukavac.

Na prijelazu Hadžin potok na ulasku u BiH službenici JGP Velika Kladuša lišili su slobode LJ.N. (1994.) jer je za njim Policijska stanica Kozluk raspisala potragu zbog krivičnog djela „teška krađa“. Bh. državljanin 16.11.2018. predat je službenicima PS Kozluk.

Pripadnici JGP Aerodrom Tuzla 16.11.2018. predali su A.H. (1981.) službenicima Policije Brčko distrikta BiH nakon što je utvrđeno da ga ovaj organ potražuje zbog krivičnog djela „laka tjelesna povreda“. Državljanin BiH kontroliran je na letu iz Eindhovena.

Komentari / 0

Ostavite komentar