Џикић: Запамтите, Партизан ће се борити за титулу!

Тренер Будућности прогнозира свом бившем клубу највише домете у АБА лиги већ ове сезоне.

Кошарка 19.11.2018 | 11:45
Џикић: Запамтите, Партизан ће се борити за титулу!
Александар Џикић изразио је задовољство због чврсте и паметне игре екипе Будућности, захваљујући којој је Партизан у дербију 8. кола АБА лиге савладан резултатом 75:71 (40:30).

"Плави" су поправили скор на 6-2 и на табели се сврстали одмах иза Црвене звезде, пошто имају бољу кош-разлику од Меге.

Џикић је изнео и смелу прогнозу везану за клуб из кога је лета 2017. стигао у Подгорицу...

"Хоћу да честитам екипи Партизана на стварно доброј игри. Свих 40 минута су били у утакмици. Наравно, правили су грешке, као што смо и ми правили, али запамтите - то је тим који ће се директно борити за АБА титулу. Они су много озбиљни и имају један, једини циљ", рекао је стратег "плавих".

"Што се нас тиче, најзадовољнији сам чињеницом што смо после победе у Евролиги успели да се у кратком року поново подигнемо, енергијом и фокусом", осврнуо се на тријумф над Басконијом од четвртка увече, који је морао да однесе много енергије на физичком и психичком плану.

На питање колико ће им значити победа остварена у релативно неизвесној завршници, какве су ове јесени неколико пута губили, Џикић је нагласио да не жели да ставља у "исти кош" мечеве АБА лиге и Евролиге, јер његов тим у та два такмичења има потпуно различит статус.

Зато...

"Ја бих ово упоредио са утакмицом против Цедевите, која је завршена онако како нисмо очекивали током меча. Ето, данас смо то 'закључали', завршили. Рекао бих да смо одиграли нешто паметније, одговорније и чвршће. Таква победа сигурно значи играчима више него мени, јер све је лакше кад се побеђује... То вам је 'дезодоранс' победа. Сакрије разне мирисе".

Будућност ће ове недеље одиграти две евролигашке утакмице, обе са високобуџетним ривалима из Русије. Први је на реду Химки у Москви, па ЦСКА у Подгорици.

"Спремаћемо се у зависности од тога да ли ће играти Швед, који је пропустио неколико утакмица. Са њим је то један Химки, без њега други... Сутра тренирамо, прекосутра путујемо, у среду се игра, па у петак. Карневал", одговорио је Џикић.

Упитан како ће ротирати играче и да ли ће свежи дочекати следеће коло АБА лиге (гостовање у Задру), одговорио је да "не може да објасни" колико је та утакмица сада далеко.

"Идемо једну по једну. Ко може - може, ко не може - не може. Ми се убисмо од планирања, па нам се дешавају неке будалаштине. Идемо право на Химки, идемо право на ЦСКА, што да не пробамо? И онда у АБА најјаче. Тако ја бар гледам".

Извор: мондо.рс

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

По

19.11.2018 11:03

Чуј то, прича човјек бајке :)

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вултурес

19.11.2018 15:14

исто као и ти сто цес се борити

ОДГОВОРИТЕ