Džikić: Zapamtite, Partizan će se boriti za titulu!

Trener Budućnosti prognozira svom bivšem klubu najviše domete u ABA ligi već ove sezone.

Košarka 19.11.2018 | 11:45
Džikić: Zapamtite, Partizan će se boriti za titulu!
Aleksandar Džikić izrazio je zadovoljstvo zbog čvrste i pametne igre ekipe Budućnosti, zahvaljujući kojoj je Partizan u derbiju 8. kola ABA lige savladan rezultatom 75:71 (40:30).

"Plavi" su popravili skor na 6-2 i na tabeli se svrstali odmah iza Crvene zvezde, pošto imaju bolju koš-razliku od Mege.

Džikić je izneo i smelu prognozu vezanu za klub iz koga je leta 2017. stigao u Podgoricu...

"Hoću da čestitam ekipi Partizana na stvarno dobroj igri. Svih 40 minuta su bili u utakmici. Naravno, pravili su greške, kao što smo i mi pravili, ali zapamtite - to je tim koji će se direktno boriti za ABA titulu. Oni su mnogo ozbiljni i imaju jedan, jedini cilj", rekao je strateg "plavih".

"Što se nas tiče, najzadovoljniji sam činjenicom što smo posle pobede u Evroligi uspeli da se u kratkom roku ponovo podignemo, energijom i fokusom", osvrnuo se na trijumf nad Baskonijom od četvrtka uveče, koji je morao da odnese mnogo energije na fizičkom i psihičkom planu.

Na pitanje koliko će im značiti pobeda ostvarena u relativno neizvesnoj završnici, kakve su ove jeseni nekoliko puta gubili, Džikić je naglasio da ne želi da stavlja u "isti koš" mečeve ABA lige i Evrolige, jer njegov tim u ta dva takmičenja ima potpuno različit status.

Zato...

"Ja bih ovo uporedio sa utakmicom protiv Cedevite, koja je završena onako kako nismo očekivali tokom meča. Eto, danas smo to 'zaključali', završili. Rekao bih da smo odigrali nešto pametnije, odgovornije i čvršće. Takva pobeda sigurno znači igračima više nego meni, jer sve je lakše kad se pobeđuje... To vam je 'dezodorans' pobeda. Sakrije razne mirise".

Budućnost će ove nedelje odigrati dve evroligaške utakmice, obe sa visokobudžetnim rivalima iz Rusije. Prvi je na redu Himki u Moskvi, pa CSKA u Podgorici.

"Spremaćemo se u zavisnosti od toga da li će igrati Šved, koji je propustio nekoliko utakmica. Sa njim je to jedan Himki, bez njega drugi... Sutra treniramo, prekosutra putujemo, u sredu se igra, pa u petak. Karneval", odgovorio je Džikić.

Upitan kako će rotirati igrače i da li će sveži dočekati sledeće kolo ABA lige (gostovanje u Zadru), odgovorio je da "ne može da objasni" koliko je ta utakmica sada daleko.

"Idemo jednu po jednu. Ko može - može, ko ne može - ne može. Mi se ubismo od planiranja, pa nam se dešavaju neke budalaštine. Idemo pravo na Himki, idemo pravo na CSKA, što da ne probamo? I onda u ABA najjače. Tako ja bar gledam".

Izvor: mondo.rs

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Po

19.11.2018 11:03

Čuj to, priča čovjek bajke :)

ODGOVORITE
Name

Vultures

19.11.2018 15:14

isto kao i ti sto ces se boriti

ODGOVORITE