Свијет ће знати за Давидову смрт

На Тргу Крајине у Бањалуци, 238. дан заредом, тражи се правда за Давида. Поруке увијек исте – мир и достојанство за истину и правду.

Република Српска 18.11.2018 | 19:26
Свијет ће знати за Давидову смрт
Иако Давор Драгичевић, отац убијеног Давида није био на 238. окупљању због процеса регистрације покрета “Правда за Давида“ у Аустрији и упркос хладноћи, чланови групе “Правда за Давида“ и грађани Бањалуке дошли су на Давидов трг да пошаљу заједничку поруку. “Давид је убијен и нећемо одустати док истина не изађе на видјело, а убице буду иза решетака“ - поручили су.

“Мирни достојанствени, по сваком времену и свим условима, тражимо двије ријечи – истину и правду. Ми се боримо за нашу дјецу, да се ником не деси оно што се десило Давору, да нико више не буде Давид, да ни за чије дијете овдје не стојимо и да никог више, осим Давора, не подржавамо у оваквој борби“, каже Драган Дабић из групе “Правда за Давида“.

Оснивањем покрета “Правда за Давида, за почетак у Аустрији, желимо да читав свијет види шта се десило и да заједно са нама траже истину о Давидовом убиству али и да кроз покрет помогнемо свима онима којима помоћ буде потребна, поручила је Данијела Ратешић.



„То ће сигурно бити наша десна рука у Европи наша продужница дио нас који ће у име нас да корача Европом а ми ћемо корачати овде и борити се на свој достојанствен начин. Ако неко мисли да је ово подривање било чега нека буде свјестан да земљу подрива онај ко нам дјецу шаље изван земље или под земљу ми се за њих боримо а самим тим и за нашу републику српску“, сматра Данијела Ратешић, Правда за Давида.

Чланови групе Правда за Давида поновили су да ће 21.новембра бити одржан четврти велики скуп. Позвали су све грађане да тај дан тачно у 18 часова изађу на улице својих градова и траже основно људско право – право на живот.



(БН телевизија)

Коментари / 56

Оставите коментар
Name

Бања лука

18.11.2018 19:27

И треба цели свет да зна у каквој криминалној и мафијашкој држави живи овај натод.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

18.11.2018 19:43

Тако је. Назалост свијет је препун нерјесених убистава.

Name

Боки

19.11.2018 10:15

А Ти просла цијели свијет и све знас. Идите кувајте руцак музевима. Не лапрдајте

Name

бака

18.11.2018 19:28

Крвници,убице И злотвори,ДАВИДОВ ГРОБ вас је ПОБИЈЕДИО!

ОДГОВОРИТЕ
Name

то

18.11.2018 20:11

То Бако, доминираш, јача си од БОБЕ!

Name

Боки

19.11.2018 10:16

Бако. Јел ти се писки

Name

БУЖИМ

18.11.2018 19:34

ПРАВДА ЗА ДАВИДА.ДАВОРЕ ✊

ОДГОВОРИТЕ
Name

Архандјело

18.11.2018 19:35

Нема одустајања док се истина не сазна па каква год да је Правда за убијено дијете

ОДГОВОРИТЕ
Name

КОЈЕ

18.11.2018 19:40

МИЛОРАДЕ,ЖЕЉКА И ЛУКАЧ КО ЈЕ УБИО ДАВИДА.

Name

Трг

18.11.2018 23:03

Убио га неко са трга а сада јос галами да прикрије траг.Еее кад се пронадје убица ,многи це се разоцарати

Name

децко

18.11.2018 19:40

Као да је свијету битан један момак... колико их по том свијету поједе мрак па ником ниста... Мозда це знати, али Баја овдје води главну ријец јос 4 године! И ту нико апсолутно ниста не мозе да промијени висе.... Свануло је, свануло, па стаааа?

ОДГОВОРИТЕ
Name

хм

18.11.2018 21:32

Ниста ти не знас

Name

Ре децко

18.11.2018 21:34

Е мој децко.И над попом има поп.Он зиви у граду гдје га 90 посто градјана мрзи из дна дуса од цега 20 посто мора да гласа за њега јер су уцијењени.

Name

Хеј децко

19.11.2018 07:39

Па шта и ако води главну ријеч? Кад се зна какав је ко! Како дођу до власти тако ће и да је изгубе.

Name

*

18.11.2018 19:42

ПОМОЗИ БОЗЕ, ако је спало на то да ви браните насу дјецу, пола вас не зна ни ста је мајцинство ни оцинство.Насој дјеци ускрацујете право да слободно се креце по тргу а оцекујете да вас систем подрзи, напротив, он це вас и казнити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

18.11.2018 20:55

Потражи помоћ под хитно, забринут сам за тебе!

Name

Ре

18.11.2018 21:03

Помогао ти систем ко Дјуровицима. Мозда онда промијенис тај покварени мозак.

Name

ре

18.11.2018 21:34

А врхунац свега је регистрација групе у Аустрији. Ето читав свијет ће бити ваш. Аустријанце не интересују ни Аустријанци а камоли неки Србин чије убиство још није разјашњено. Шта ће бити када се открију починиоци? Преименоваћете групу у неко друго име?

Name

к

18.11.2018 21:37

Разумијес ли идиоте!? Право на сетњу стављас изнад права на зивот!

Name

???

18.11.2018 21:41

Не разумијем баш како "ускраћују право дјеци" да се шетају по Тргу...Не бране никоме да шета,не заустављају никога,не туку,него мирно се окупе пола сата и то вам смета??Ако нисте знали ,исти тај Давид је мирно шетао кроз Господску улицу ,одатле нестао а након 6 дана пронађен мртав,а јадним родитељима полиција није дала ни један снимак видео надзора да виде гдје им нестаде син из центра града!!Смета вам окупљање,смета вам вапај родитеља да коначно зликовци признају истину....не каже се узалуд да свако види оно што носи у себи.Ја видим грчевиту борбу да сперу љагу са мртвог сина,видим пљување по туђем мртвом дјетету од стране оних који су и чија се дјеца благо речено ужас.Нека се боре људи како знају и умију,нека истрају у борби,и нека им Бог драги да снаге да живе са муком и несрећом која их је снашла због нечијег бијеса,силе, бахатости,мржње и зла.Правда за Давида!

Name

Ре

18.11.2018 21:45

Каквом се ти Богу молис да ти помогне антихристе!!!!Теби је срце зарасло у коров,а мозак си те сасусио од РТРС-ових лази!!!!Сто си долазио у цивилизацију из Гламоца или с Мањаце.Сто ниси остао у својој пецини????Наравно да те свијетлост и истина збуњују.А резим це ускоро пасти.

Name

Бети

19.11.2018 01:16

Које си ти дјубре и људска отпад без дусе и милости за зртву, симпатисес убице сотоно!

Name

Жељезничар

19.11.2018 02:44

Тебе неће казнити ти си на јаслама и тебе систем не кажњава.

Name

блл

19.11.2018 08:04

Цуј БЛ цивилизација.Сестро слатка Бл је далеко од цивилизације.БЛ није пуно одмакла од Гламоца.Велико сивило .оронуле куце и фасаде,рупе на путевима,блато и прљавстина свуда.Отидји ти до Аустрије или Њемацке па биди како изгледају њихови градови тек онда цес да схватис да је Бл септицка

Name

Ре *

19.11.2018 08:18

Учи своју дјецу да буду људи а не љигавци и празноглавци.Мислиш што радиш нешто у влади да ће то вјечно трајати? Буди сигурна да неће

Name

НЕНА

18.11.2018 21:01

Правда за сва затаскана убиства

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дуња

18.11.2018 21:55

Мозаик људскости као ремек дело трга! Теска нека јесен,а са њом и јесењи људи. На тргу 1*Ц,у куцама миниум 21x топлије. Врацам се са истог,замисљена онако али ипак присутна. Запитах се:" Да ли људи из топлих домова знају ста је минус у срцу?". Газим по трулом мокром лисцу,висе ни оно не суска,цврцак из Коцицевог парка је отпевао песму смрти и угасио се пре отприлике неких 5 дана. Јбт толико напрезем вид,јер улицно осветљење је као у неком борделу. Мада ни људи који пролазе поред мене нису ниста бољи од курви које обитавају у истом. Какве кукавице! Гаде ми се! А ја се не бојим,јер имам минус у срцу. Не боји се ни тај цовек сто свако веце пара гласнице са неких 150 или 200 уста присутних. Опет постављам питање:" Ста је то сто сокира храброст?" Боли ме глава висе од питања...пуно их је. Ал какви смо ми то људи? Забога,зар су правда и истина проклетство и лек? Зар је злоцин притиснути дугме за храброст и зељу да се казне убице детета? Па људи моји земља се стално буни па јој нико не замери. Кад нас осамари земљотресом,поплавом,ерупцијом беса из вулкана,она се буни на неправду! Ја се буним на неправду уцињену цовеку и зени који од 26.03. завијају као вукови из месеца на месец тразеци правду!Јос јаце се стезе обруц око моје главе. Бес је огроман,како га обуздати. Убила ме је помисао да се кукавице и најгори сој људи ове насе земље размнозава и сири попут вируса. А вакцина стоји на тргу,као мета са јабуком на глави. Они не зеле да је узму,а бесплатна је. Јебених 40 мин је теско одвојити од 16 сати будности! Каква куга од људи!Онда одједном поцнем да се смејем,јер сконтам колико год они мени изгледали тески толико ја њима изгледам луда.Мислим реално како би било да се прикују за садасњост и бруталну реалност.Схвате да су оглувели и ослепели од диктаторског терора,и поцне да их гризе савест због неправедно осудјених сестара и браце на тих пар квадрата плоцника крајиског срца,и борца који храмље због њихових топлих домова и ваздуха испуњеним децијим смехом.Његов син је 2м под земљом,моја церка такодје. Нисам никада била тако дубоко укопана,не знам да ли је топло или хладно. Али ми цесто пролазе мисли распадања тела. Тела које сам носила у утроби 9 месеци. Осецала мигољење у истој,а сада у њој БЕС! Даворе имас право да попут цунамија русис све пред собом,имас право да као земљотрес тресес дрзаву,имас пуно право да попут поплава запљускујес јавност ИСТИНОМ! Имас право да бесом као вулкан еруптирас! Киднапована дрзава ти је убила дете,имас право да је казнис! Имас право као последњи змај да спалис и земљу и небо ватром бола. За сваку победу постоји цена,а ти имас сјајну војску која је спремна да плати цех. Знам ја како је кад кисеоник бези испред тебе,знам ја како је кад плуца цвиле јер грудни кос не мозе сире. Врацам поверење у изгубљено,будна сам,пробудите се.Јер мирно море никада није направило искусним морнара.

ОДГОВОРИТЕ
Name

знам

19.11.2018 08:09

Драга Дуња, све што сте написали је незаобилазно, погађа до кости. Толико мјесеци се питам шта то људима значи да учине корак којим ћемо се ослободити, више их не разумијем, а онда опет нада тиња и дуби у мени оно што не престаје. Жеља за правдом јер истина је моћна ма како била тешка, а људи... Људи су заслужили све што им се дешава јер су нијеми и остају то бити кад су кукавице. Правда је једино што буде након учињене неправде. Не могу ни написати колико туге носим у себи када чујем да је неко настрадао, а камоли да је мучки убијен и побјегуља од злочинаца крвника који је учинио овакво зло. Само Правда ће донијети смирај за Ваше неутјешне руке изгубљених грлица, срце и љубави које је куцало под вашим грудима, а и нама који суосјећамо с Вама. Казне починиоцима!!!

Name

За Дуњу

19.11.2018 09:34

Драга Дуња, овај текст ме погодио као и све нормалне људе и теско да се мозе процитати а не заплакати. Не коментарисем у групи јер немам снаге да се носим са бездусницима јер навале као хијене пред веци скуп.Правда за Давида ❤

Name

Ре

19.11.2018 12:25

Ти бездушници који пљују у групи су већином пандурски ботови.

Name

Канада за Дуњу

19.11.2018 14:05

Дуња , хвала за текст. За тебе И све људе са трга наклон до земље.За Давидово убиство И најблазе рецено срамоту институција цуо је цио свијет. И један озбиљан канадски лист " Глобе анд маил" писао је вец о томе. Монструозни злоцин над Давидом се мора ријесити а да , умјесто мафијаске , постоји иоле правна дрзава, тај злоцин би се ријесио одмах. ПРАВДА ЗА ДАВИДА!

Name

Радојица

18.11.2018 22:17

Ако не желиш зајенички став српских представника на нивоу БиХ, ако ти је РС мафијашка држава, ако ти неваља предсједник Србије Вучић, ако ти не ваља СПЦ, ако ти не ваља Русија и Путин а ако и поред свега овог не можеш да побјегнеш од чињенице да си српског поријекла е онда си сорошевски квислинг дефинитивно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

19.11.2018 07:30

А ти си сигурно један глупан!

Name

Треба

19.11.2018 08:12

Казнити починиоце монструозног убиства!!!

Name

Радојица

19.11.2018 10:48

Дакле погодио сам те по сред среде.

Name

Ре

19.11.2018 14:06

А цовјека, па Сорос је довео на власт управо твог предсједника. Мислис да је Соросу у интересу Република Српска, давно је он тај посао препустио твом газди! Ма не вриједи расправљати са глупанима. Људи, видимо се 21., ово колико им смета скуп само говори да има истине у оном сто Давор говори!!

Name

Коле

18.11.2018 23:06

Ови са трга побјегли са психијатрије,ста раде ти доктори..

ОДГОВОРИТЕ
Name

реално

19.11.2018 07:34

Бас тако. А замисли Коле какви нам ликови тек регирају! Нису никад стигли до психијатрије па су се претворили у патолоске убице. Стета, бас стета!

Name

јавиће ти

19.11.2018 08:14

Ко се туђој муци смије...

Name

Ре

19.11.2018 08:15

Ботови, како сте нервозни, можете колико год гадости рећи из ваших жваљавих уста, Давор ће вам свима запржити чорбу.

Name

Сјецам се

19.11.2018 09:42

Био неки Коле у одвојеној соби

Name

цампо

18.11.2018 23:08

Морбинде баханалије...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фотељас-Папак

19.11.2018 07:35

Гацо, како си изгубио доказе о убиству?

Name

Роле

19.11.2018 07:00

Ја какве глупости привате

ОДГОВОРИТЕ
Name

Диаспора

19.11.2018 07:33

Ево ја овде упознајем јавност о том слуцају.И упознати су преко медија народ и институције о бруталном убиству дјетета .Криминалу корупцији РС.Била је једна делегација новинара из Грцке Спаније Белгије и са њима смо разговарали о томе и они су ту вјест прењели преко медија Мозе неко да вјерује или не али цак су и новинари из Обале Слоноваце Гвинеје Би сау.Азира Марока Камеруна Того.И Хаити украјина казахстана делегације независни мовинара.Сви смо размјењивали мисљења о ситуацојама из стране из које долази .Онда свако то објави иу својим медијиским куцама одакле је.Прица се о структури власти економији правосудју спорту и владавини права.Једино позитивно у БиХ РСбиле су природне љепоте Зимски туризам и Рафтинг.Ово друго је све Црна хроника.Тако да су упозбнати и писало се о ПЗД.Измедју осталог то су најдузи протести који су се десили и јос увјек трају у региону и Европи.Незабиљезен слуцај досад .А и нереаговање власти институција правосудја и МуПа РС.На истину и убиство момка у центру БЛ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

19.11.2018 07:40

Следеци кораку је у Васингтону регистрација

ОДГОВОРИТЕ
Name

Расо

19.11.2018 07:41

Какве глупости

ОДГОВОРИТЕ
Name

???

19.11.2018 08:54

Глупом је све глупо.......и изгледа тако тешко да се схвати да је Давид имао Аустријске папире и њихову личну карту,да му мајка живи тамо,тешко схватити да се људи боре!За име Бога -боре се!!!

Name

Ре

19.11.2018 09:42

Ако се ангажује аустриско тужилаштво, а и хоће, све су индиције због нерада овога тужилаштва, овом олошу ће доћи крај.

Name

Сто

19.11.2018 10:15

Сто онда аусријски судски органи не преузму истрагу.?

Name

Боки

19.11.2018 10:27

Све знате. Знате и да је убица ту медју вама . На Тргу. Олосу. Блатите све око вас а ви сте најеxтремнији олос који постоји. Погледајте колико вас је 70. 80 100. А колико је град. Срамота сте овог града

Name

Ре Боки

19.11.2018 12:02

Сотоно! Пу, пу

Name

Ре

19.11.2018 12:06

Боки, ти си најгора врста бота, пандурска ботина.

Name

Ре

19.11.2018 12:29

А ти боте под хитно код љекара.

Name

Рацко

19.11.2018 21:35

Засто нисте покрет регистровали у Пристини?

ОДГОВОРИТЕ
Name

xxx

20.11.2018 09:03

Зато што су у Приштини ваши људи подржали и у коалицији са приштинским властима. А ти браниш да се открије починилац убиства, па какав си ти онда створ, човек никада нећеш постати, касно је за то.