Радови на "Рајку": Сунчана електрана, бунар и ПСЖ!

"Грејаћемо се на мазут док не буду завршена два историјска пројекта - изградња сунчеве електране и копање бунара са топлом водом".

Фудбал 20.11.2018 | 22:30
Радови на "Рајку": Сунчана електрана, бунар и ПСЖ!
Да ли ће највећи српски стадион из ко зна ког покушаја добити терен са системом загревања?

Изгледа да хоће!

Директор Стадиона "Рајко Митић" Милорад Ћоровић рекао је за званични портал црвено-белих да су радови на инсталацији система за грејање терена увелико у току и најавио да ће од понедељка почети и постављање најсавременијег система капија на истоку и западу.

"Постављамо грејни систем који ће бити у функцији већ за меч са Пари Сен Жерменом. За неколико дана предстоје топле пробе", рекао је Ћоровић.

"Грејање ће функционисати уз помоћ котла и мазута, док се не заврше још два историјска подухвата - изградња сунчеве електране и копање бунара са топлом водом за које смо добили грађевинске дозволе, односно истражно право", додао је.

Последњи пут о систему загревања терена на адреси Љутице Богдана говорило се током реновирања стадиона за Универзијаду, која је 2009. била одржана у Београду и чија су атлетска надметања одржана на највећем српском стадиону. Према информацијама објављеним у медијима, тада је био постављена мрежа топлотних цеви, али како радови на "топлани" нису били завршени - систем никада није био пуштен у погон.

Говорећи о промени капија на истоку и западу, Ћоровић је казао да је реч о технологији која се користи на најмодернијим спортским објектима у Европи и свету. 

"Тај пројекат допринеће и безбедности гледалаца јер ће актуелне капије постати евакуациони излази, а у случају потребе стадион ће бити могуће испразнити за пет или шест минута", рекао је директор Звездиног стадиона.

Он је истакао да се радови на стадиону тиме не завршавају.

"Планирана је и изградња 'скај боксева' на западу, али и бројни други пројекти у оквиру стадиона. Иза северне трибине у току је изградња најсавременијег медико блока у којем ће играчи имати све неопходне услове за опоравак и рад на физичкој спреми кроз најсавременије теретане. Такође, на платоу 'Делије', гради се кутак за навијаче, место предвиђено за њихово дружење, шоп и чланство", рекао је Ћоровић.

Радови ће се наставити и иза југа стадиона "Рајко Митић" где су већ изграђени паркинг и терени које користи Омладинска школа Црвене звезде.

"Урађен је и пројекат Звездине академије који би требао да буде реализован у наредном периоду. Објекат у оквиру омладинске школе имаће све услове за рад талената. У њему ће црвено-бели бисери живети, учити и тренирати, уз јединствену прилику да се на најбољи начин школују и граде као фудбалери и људи. За све наведено потребна су знатна финансијска средства, али је управа препознала напредак у инраструктури као неопходан за даљи развој клуба због чега смо у периоду који се у сваком смислу може назвати историјским", рекао је Ћоровић.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар