Radovi na "Rajku": Sunčana elektrana, bunar i PSŽ!

"Grejaćemo se na mazut dok ne budu završena dva istorijska projekta - izgradnja sunčeve elektrane i kopanje bunara sa toplom vodom".

Fudbal 20.11.2018 | 22:30
Radovi na "Rajku": Sunčana elektrana, bunar i PSŽ!
Da li će najveći srpski stadion iz ko zna kog pokušaja dobiti teren sa sistemom zagrevanja?

Izgleda da hoće!

Direktor Stadiona "Rajko Mitić" Milorad Ćorović rekao je za zvanični portal crveno-belih da su radovi na instalaciji sistema za grejanje terena uveliko u toku i najavio da će od ponedeljka početi i postavljanje najsavremenijeg sistema kapija na istoku i zapadu.

"Postavljamo grejni sistem koji će biti u funkciji već za meč sa Pari Sen Žermenom. Za nekoliko dana predstoje tople probe", rekao je Ćorović.

"Grejanje će funkcionisati uz pomoć kotla i mazuta, dok se ne završe još dva istorijska poduhvata - izgradnja sunčeve elektrane i kopanje bunara sa toplom vodom za koje smo dobili građevinske dozvole, odnosno istražno pravo", dodao je.

Poslednji put o sistemu zagrevanja terena na adresi Ljutice Bogdana govorilo se tokom renoviranja stadiona za Univerzijadu, koja je 2009. bila održana u Beogradu i čija su atletska nadmetanja održana na najvećem srpskom stadionu. Prema informacijama objavljenim u medijima, tada je bio postavljena mreža toplotnih cevi, ali kako radovi na "toplani" nisu bili završeni - sistem nikada nije bio pušten u pogon.

Govoreći o promeni kapija na istoku i zapadu, Ćorović je kazao da je reč o tehnologiji koja se koristi na najmodernijim sportskim objektima u Evropi i svetu. 

"Taj projekat doprineće i bezbednosti gledalaca jer će aktuelne kapije postati evakuacioni izlazi, a u slučaju potrebe stadion će biti moguće isprazniti za pet ili šest minuta", rekao je direktor Zvezdinog stadiona.

On je istakao da se radovi na stadionu time ne završavaju.

"Planirana je i izgradnja 'skaj bokseva' na zapadu, ali i brojni drugi projekti u okviru stadiona. Iza severne tribine u toku je izgradnja najsavremenijeg mediko bloka u kojem će igrači imati sve neophodne uslove za oporavak i rad na fizičkoj spremi kroz najsavremenije teretane. Takođe, na platou 'Delije', gradi se kutak za navijače, mesto predviđeno za njihovo druženje, šop i članstvo", rekao je Ćorović.

Radovi će se nastaviti i iza juga stadiona "Rajko Mitić" gde su već izgrađeni parking i tereni koje koristi Omladinska škola Crvene zvezde.

"Urađen je i projekat Zvezdine akademije koji bi trebao da bude realizovan u narednom periodu. Objekat u okviru omladinske škole imaće sve uslove za rad talenata. U njemu će crveno-beli biseri živeti, učiti i trenirati, uz jedinstvenu priliku da se na najbolji način školuju i grade kao fudbaleri i ljudi. Za sve navedeno potrebna su znatna finansijska sredstva, ali je uprava prepoznala napredak u inrastrukturi kao neophodan za dalji razvoj kluba zbog čega smo u periodu koji se u svakom smislu može nazvati istorijskim", rekao je Ćorović.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar