Отворена прва болница за слонове

У северној индијској држави Утар Прадеш отворена је прва болница за слонове, која је опремљена најсавременијим средствима за лечење ових животиња важних за индијску културу, а која уз то привлачи локалне и стране туристе.

Свијет 18.11.2018 | 14:02
Отворена прва болница за слонове
У болници, отвореној у петак у светом хиндуистичком граду Матури, један од првих пацијената је 49-годишња слоница Аша, која је поставила своју леву предњу ногу на сталак како би јој лекар санирао повреду, док су посетиоци све снимали мобилним телефонима, преноси данас Ројтерс.

Нова болница, која се простире на више од 12.000 квадратних метара, опремљена је, између осталог, бежичним дигиталним редгенским уређајем, апаратом за термографско снимање, ултрасонографским уређајем и карантинским просторијама.

Ова установа намењена је лечењу повређеним, болесним и старим слоновима.

Слонови су важан део индијске културе и веома су присутни на фестивалима и у процесијама на југу земље, а користе се и као туристичке атракције у северним и западним регионима.

Међутим, иако су поштовани као културни и верски симбол у Индији, слонови су често злостављани, па су они неретко жртве електрошокова, железничких несрећа, тровања, као и бесправног лова, упозоравају борци за права животиња.

(Агенције)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Тач

18.11.2018 17:22

Требамо учити од слонова све од рођења до краја живота. Интелигентнији и мирољубивији су од нас.

ОДГОВОРИТЕ