Мамић ипак није побјегао из БиХ

Иако су се појавиле информације да се припрема Мамићев бијег из БиХ, бјегунац пред хрватским правосуђем остао је у Босни и Херцеговини.

Босна и Херцеговина 17.11.2018 | 21:29
Мамић ипак није побјегао из БиХ
Здравко Мамић остао је у Босни и Херцеговини иако се над мостарском аеродрому дигла прашина због доласка приватног авиона и Мамићева одвоката и брата Зорана. 

Наиме, одвокат Динамова функционера и његов брат Зоран стигли су у сриједу поподне на аеродорм Мостар гдје је слетио авион ВистаЈет из Малте тачно у 18 часова.

Иако су се појавиле информације да се припрема Мамићев бијег из БиХ, некадашњи први човјек Динама, који је у јуну неправоснажно осуђен на шест и по година затвора, остао је у Босни и Херцеговини. 



Малтешким авионом отпутовао је само Зоран Мамић и то за Загреб.

Потврду о останку Здравка Мамића у БиХ дао је његов одвокат Здравко Рајић. 

''Потпуна је дезинформација да је Здравко Мамић напустио БиХ. Био сам с њим на кави у Међугорју'', рекао је Мамићев одвокат Здравко Рајић за Бљесак.инфо. 

Подсјећамо, Здравко Мамић побјегао је у Босну и Херцеговину након што је неправоснажно осуђен на шест и по година затвора због извлачења 117 милиона куна из Динама и штете према држави Хрватској од 12 милиона куна неплаћених пореза и доприноса.

Мамић је недоступан хрватском правосуђу јер има и држављанство Босне и Херцеговине. Жупанијски суд у Осијеку у јуну је неправоснажно осудио Здравка Мамића на шест година и шест мјесеци затвора, Зорана Мамића на четири године и 11 мјесеци затвора, Дамира Врбановића на три године затвора, а Милана Пернара на четири године и два мјесеца затвора у оптужници према којој их терете да су из Динама извукли 117 милиона куна те државу оштетили за више од 12 милиона куна неплаћених пореза и доприноса. 

(Бљесак)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Нострадамус

18.11.2018 08:58

Умјесто Мамиц нека се презива Мемиц и не треба нигдје из Босне

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боки

19.11.2018 11:35

Човјек је легенда и да је више оваквих у Босни

ОДГОВОРИТЕ