Mamić ipak nije pobjegao iz BiH

Iako su se pojavile informacije da se priprema Mamićev bijeg iz BiH, bjegunac pred hrvatskim pravosuđem ostao je u Bosni i Hercegovini.

Bosna i Hercegovina 17.11.2018 | 21:29
Mamić ipak nije pobjegao iz BiH
Zdravko Mamić ostao je u Bosni i Hercegovini iako se nad mostarskom aerodromu digla prašina zbog dolaska privatnog aviona i Mamićeva odvokata i brata Zorana. 

Naime, odvokat Dinamova funkcionera i njegov brat Zoran stigli su u srijedu popodne na aerodorm Mostar gdje je sletio avion VistaJet iz Malte tačno u 18 časova.

Iako su se pojavile informacije da se priprema Mamićev bijeg iz BiH, nekadašnji prvi čovjek Dinama, koji je u junu nepravosnažno osuđen na šest i po godina zatvora, ostao je u Bosni i Hercegovini. 



Malteškim avionom otputovao je samo Zoran Mamić i to za Zagreb.

Potvrdu o ostanku Zdravka Mamića u BiH dao je njegov odvokat Zdravko Rajić. 

''Potpuna je dezinformacija da je Zdravko Mamić napustio BiH. Bio sam s njim na kavi u Međugorju'', rekao je Mamićev odvokat Zdravko Rajić za Bljesak.info. 

Podsjećamo, Zdravko Mamić pobjegao je u Bosnu i Hercegovinu nakon što je nepravosnažno osuđen na šest i po godina zatvora zbog izvlačenja 117 miliona kuna iz Dinama i štete prema državi Hrvatskoj od 12 miliona kuna neplaćenih poreza i doprinosa.

Mamić je nedostupan hrvatskom pravosuđu jer ima i državljanstvo Bosne i Hercegovine. Županijski sud u Osijeku u junu je nepravosnažno osudio Zdravka Mamića na šest godina i šest mjeseci zatvora, Zorana Mamića na četiri godine i 11 mjeseci zatvora, Damira Vrbanovića na tri godine zatvora, a Milana Pernara na četiri godine i dva mjeseca zatvora u optužnici prema kojoj ih terete da su iz Dinama izvukli 117 miliona kuna te državu oštetili za više od 12 miliona kuna neplaćenih poreza i doprinosa. 

(Bljesak)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Nostradamus

18.11.2018 08:58

Umjesto Mamic neka se preziva Memic i ne treba nigdje iz Bosne

ODGOVORITE
Name

Boki

19.11.2018 11:35

Čovjek je legenda i da je više ovakvih u Bosni

ODGOVORITE