Коларов о пеналу Митра: Зна он добро...!

Коларов: Црна Гора се ниједног момента није питала ни за шта! Капитен Србије Александар Коларов задовољан је игром и победом "орлова" у мечу Лиге нација против Црне Горе.  "Од решене утакмице долазимо до тога да се бранимо. . . ", истакао је капитен "орлова". Александар Коларов после утакмице и говорио је потом и о пеналу свог имењака Митровића.

Фудбал 17.11.2018 | 20:45
Коларов о пеналу Митра: Зна он добро...!
Задовољство, али не потпуно.

Србија је савладала Црну Гору (2:1) и дошла до 11 бодова, надомак је пласмана у "Б" дивизију, међутим домаћи навијачи нису били потпуно мирни у финишу утакмице када су гости били све ближи и ближи голу Предрага Рајковића.

Тога је свестан и капитен Александар Коларов који је после меча говорио за "Спорт Клуб" и истакао да су неке ствари недопустиве.

"На крају од решене утакмице долазимо до тога да се бранимо", почео је Коларов.

"Добро смо одиграли прво полувреме, имали доминацију у пресингу и поседу, а онда смо имали пенал који је Митар одлучио да шутне тако како је шутнуо (паненка преко гола прим. аут.). Причали смо у свлачионици и он зна да то не треба да ради на 2:0".

Српски капитен је додао и да је на располагању селектору и за меч против Литваније који ће највероватније одлучивати о првопласираном у групи "Д", уз критике на рачун игре у другом полувремену.

"Повлачили смо се назад, дали им посед, то није наша игра, ми тако не знамо да играмо... Показали смо да високим пресингом можемо, да је то наша игра!", закључио је Коларов.

Србија је славила са 2:1, биља је боља у првом, гости у другом делу, а утисак је да је пропуштена прилика да се победа овери још у првих 45 минута.

На констатацију да друго полувреме није било као прво, Коларов је рекао да зависи из ког угла се гледа.

"Они су морали да направе неку реакцију на 2:0. Зашто не бисмо причали о нашем фантастичном првом полувремену? Апсолутно се слажем да је друго полувреме било слабије од првог, али хајде да гледамо боље. Па морали су да направе неку реакцију. Кажем, слабији је био наш пресинг у другом полувремену, нарочито у последњих 20 минута. Дешава се да у утакмици не можеш 90 минута да играш пресинг. Апсолутно сам задовољан, не памтим да смо неког надиграли као екипу Црне Горе", каже Коларов. 

Један тренутак може да промени меч, а промашен пенал Митровића у првом делу није се добро одразио на игру "орлова" у наставку. 

"Сигурно да је неискоришћен пенал утицао на игру. Ипак, мислим да се они ниједног тренутка у овој утакмици нису ништа питали. Да је Митровић дао гол из пенала мислим да би било 5:0. Заслужили смо победу", јасан је Коларов. 

Србија има добре резултате у Лиги нација, има велику шансу да заигра у Б групи или се евентуално пласира кроз ово такмичење на Европско првенство. Лига нација полако постаје приоритетна. 

"Када смо већ довде дошли, зашто да не буде тако? Недостаје нам још бод да освојимо у уторак са Литванијом да будемо први. Екипе попут Бугарске, Финске, Израела, Кипра нису нашег нивоа, верујем да смо фаворити против свих екипа и кад смо већ овде, треба на све да гледамо као на шансу да одемо на Европско првенство. Али прво да обезбедимо то прво место, после ћемо да гледамо шта и како даље." 

У Београду је били прилично хладно, сходно томе и мало публике на трибинама. Бек Роме се захвалио свима који су дошли. 

"Ко је хтео да дође, дошао је. Ја бих се лично захвалио људима који су дошли по овако хладном времену. То ова репрезентација заслужује, надам се да ће их у наредним утакмицама бити и више", закључио је Коларов.

Србија у последњем колу Лиге нација игра против Литваније у уторак (21.00) на стадиону Партизана.

Извор: мондо.рс/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар