Kolarov o penalu Mitra: Zna on dobro...!

Kolarov: Crna Gora se nijednog momenta nije pitala ni za šta! Kapiten Srbije Aleksandar Kolarov zadovoljan je igrom i pobedom "orlova" u meču Lige nacija protiv Crne Gore.  "Od rešene utakmice dolazimo do toga da se branimo. . . ", istakao je kapiten "orlova". Aleksandar Kolarov posle utakmice i govorio je potom i o penalu svog imenjaka Mitrovića.

Fudbal 17.11.2018 | 20:45
Kolarov o penalu Mitra: Zna on dobro...!
Zadovoljstvo, ali ne potpuno.

Srbija je savladala Crnu Goru (2:1) i došla do 11 bodova, nadomak je plasmana u "B" diviziju, međutim domaći navijači nisu bili potpuno mirni u finišu utakmice kada su gosti bili sve bliži i bliži golu Predraga Rajkovića.

Toga je svestan i kapiten Aleksandar Kolarov koji je posle meča govorio za "Sport Klub" i istakao da su neke stvari nedopustive.

"Na kraju od rešene utakmice dolazimo do toga da se branimo", počeo je Kolarov.

"Dobro smo odigrali prvo poluvreme, imali dominaciju u presingu i posedu, a onda smo imali penal koji je Mitar odlučio da šutne tako kako je šutnuo (panenka preko gola prim. aut.). Pričali smo u svlačionici i on zna da to ne treba da radi na 2:0".

Srpski kapiten je dodao i da je na raspolaganju selektoru i za meč protiv Litvanije koji će najverovatnije odlučivati o prvoplasiranom u grupi "D", uz kritike na račun igre u drugom poluvremenu.

"Povlačili smo se nazad, dali im posed, to nije naša igra, mi tako ne znamo da igramo... Pokazali smo da visokim presingom možemo, da je to naša igra!", zaključio je Kolarov.

Srbija je slavila sa 2:1, bilja je bolja u prvom, gosti u drugom delu, a utisak je da je propuštena prilika da se pobeda overi još u prvih 45 minuta.

Na konstataciju da drugo poluvreme nije bilo kao prvo, Kolarov je rekao da zavisi iz kog ugla se gleda.

"Oni su morali da naprave neku reakciju na 2:0. Zašto ne bismo pričali o našem fantastičnom prvom poluvremenu? Apsolutno se slažem da je drugo poluvreme bilo slabije od prvog, ali hajde da gledamo bolje. Pa morali su da naprave neku reakciju. Kažem, slabiji je bio naš presing u drugom poluvremenu, naročito u poslednjih 20 minuta. Dešava se da u utakmici ne možeš 90 minuta da igraš presing. Apsolutno sam zadovoljan, ne pamtim da smo nekog nadigrali kao ekipu Crne Gore", kaže Kolarov. 

Jedan trenutak može da promeni meč, a promašen penal Mitrovića u prvom delu nije se dobro odrazio na igru "orlova" u nastavku. 

"Sigurno da je neiskorišćen penal uticao na igru. Ipak, mislim da se oni nijednog trenutka u ovoj utakmici nisu ništa pitali. Da je Mitrović dao gol iz penala mislim da bi bilo 5:0. Zaslužili smo pobedu", jasan je Kolarov. 

Srbija ima dobre rezultate u Ligi nacija, ima veliku šansu da zaigra u B grupi ili se eventualno plasira kroz ovo takmičenje na Evropsko prvenstvo. Liga nacija polako postaje prioritetna. 

"Kada smo već dovde došli, zašto da ne bude tako? Nedostaje nam još bod da osvojimo u utorak sa Litvanijom da budemo prvi. Ekipe poput Bugarske, Finske, Izraela, Kipra nisu našeg nivoa, verujem da smo favoriti protiv svih ekipa i kad smo već ovde, treba na sve da gledamo kao na šansu da odemo na Evropsko prvenstvo. Ali prvo da obezbedimo to prvo mesto, posle ćemo da gledamo šta i kako dalje." 

U Beogradu je bili prilično hladno, shodno tome i malo publike na tribinama. Bek Rome se zahvalio svima koji su došli. 

"Ko je hteo da dođe, došao je. Ja bih se lično zahvalio ljudima koji su došli po ovako hladnom vremenu. To ova reprezentacija zaslužuje, nadam se da će ih u narednim utakmicama biti i više", zaključio je Kolarov.

Srbija u poslednjem kolu Lige nacija igra protiv Litvanije u utorak (21.00) na stadionu Partizana.

Izvor: mondo.rs/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar