Крстајић: Требало је да буде 5:0 на полувремену!

Селектор фудбалске репрезентације Србије Младен Крстајић рекао је да је његова екипа требало да "докрајчи" Црну Гору у првом полувремену.

Фудбал 17.11.2018 | 20:20
Крстајић: Требало је да буде 5:0 на полувремену!
"Играо сам фудбал и покушавао сам увек да будем максимално озбиљан због тога што је 2:0 најгори резултат. Не могу да замерим Митру, он је много тога урадио за Србију, један је од најбољих играча тренутно. Када имаш резултат, без обзира на то што је братска Црна Гора, мораш да покушаш да докрајчиш противника. Жао ми је што се то није десило јер смо заслужили да на полувремену водимо 5:0 и да одморимо неке играче. А, довели смо у проблем наше прво место које заслужено држимо", рекао је Крстајић новинарима после утакмице.

Србија је у Београду победила Црну Гору са 2:1 у претпоследњем колу и на корак је од пласмана у Лигу Б.

Крстајићев тим је био убедљив, водио је 2:0, пенал који је Митровић ноншалантно шутирао, а потом и неколико прилика да увећа предност, које нису искоришћене. Црна Гора је у другом делу смањила заостатак и имала прилике и да изједначи.

"Заслужено смо победили, то морам да кажем. Поготово прво полувреме, водили смо 2:0, промашили пенал и неколико изгледних прилика које је требало да искористимо и завршимо утакмицу. Такав је фудбал, ако се мало опустите као што се десило после пенала. Друго смо ушли озбиљно, имали шансе где смо могли да решимо, десило се да примимо гол и имали смо моменте панике и несигурности у игри. Могу да схватим те ствари јер је ово млада екипа и први пут игра заједно. Сасвим је нормално да додје до пада у игри и то могу да разумем. Најбитније је да су играчи то разумели, шта је проблем и да једноставно исправљамо те ствари у наредном периоду јер се утакмица игра 90 минута, а не полувреме", казао је Крстајић.

Селектор је додао и да је на играчима да се што пре опораве и спреме за Литванију и меч за три дана који би могао да одлучи о пласману у "Б" дивизију.

На конференцији за медије је додао и да сматра да је победа на данашњем мечу потпуно заслужена, као и да се захваљује публици која је по лошем времену дошла да бодри репрезентативце Србије.

Утисци су полако почели да се "складиште", па је тако додао и да има разумевања за пад концентрације у игри својих играча пошто се ради о неискусним фудбалерима...

Селектор је захвалио публици и навео да су репрезентативци Србије заслужили подршку и да би одзив навијача сигурно био већи да је било лепше време.

Репрезентација Србије ће наредну утакмицу играти у уторак од 20.45 против Литваније на стадиону Партизана.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар