Krstajić: Trebalo je da bude 5:0 na poluvremenu!

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Mladen Krstajić rekao je da je njegova ekipa trebalo da "dokrajči" Crnu Goru u prvom poluvremenu.

Fudbal 17.11.2018 | 20:20
Krstajić: Trebalo je da bude 5:0 na poluvremenu!
"Igrao sam fudbal i pokušavao sam uvek da budem maksimalno ozbiljan zbog toga što je 2:0 najgori rezultat. Ne mogu da zamerim Mitru, on je mnogo toga uradio za Srbiju, jedan je od najboljih igrača trenutno. Kada imaš rezultat, bez obzira na to što je bratska Crna Gora, moraš da pokušaš da dokrajčiš protivnika. Žao mi je što se to nije desilo jer smo zaslužili da na poluvremenu vodimo 5:0 i da odmorimo neke igrače. A, doveli smo u problem naše prvo mesto koje zasluženo držimo", rekao je Krstajić novinarima posle utakmice.

Srbija je u Beogradu pobedila Crnu Goru sa 2:1 u pretposlednjem kolu i na korak je od plasmana u Ligu B.

Krstajićev tim je bio ubedljiv, vodio je 2:0, penal koji je Mitrović nonšalantno šutirao, a potom i nekoliko prilika da uveća prednost, koje nisu iskorišćene. Crna Gora je u drugom delu smanjila zaostatak i imala prilike i da izjednači.

"Zasluženo smo pobedili, to moram da kažem. Pogotovo prvo poluvreme, vodili smo 2:0, promašili penal i nekoliko izglednih prilika koje je trebalo da iskoristimo i završimo utakmicu. Takav je fudbal, ako se malo opustite kao što se desilo posle penala. Drugo smo ušli ozbiljno, imali šanse gde smo mogli da rešimo, desilo se da primimo gol i imali smo momente panike i nesigurnosti u igri. Mogu da shvatim te stvari jer je ovo mlada ekipa i prvi put igra zajedno. Sasvim je normalno da dodje do pada u igri i to mogu da razumem. Najbitnije je da su igrači to razumeli, šta je problem i da jednostavno ispravljamo te stvari u narednom periodu jer se utakmica igra 90 minuta, a ne poluvreme", kazao je Krstajić.

Selektor je dodao i da je na igračima da se što pre oporave i spreme za Litvaniju i meč za tri dana koji bi mogao da odluči o plasmanu u "B" diviziju.

Na konferenciji za medije je dodao i da smatra da je pobeda na današnjem meču potpuno zaslužena, kao i da se zahvaljuje publici koja je po lošem vremenu došla da bodri reprezentativce Srbije.

Utisci su polako počeli da se "skladište", pa je tako dodao i da ima razumevanja za pad koncentracije u igri svojih igrača pošto se radi o neiskusnim fudbalerima...

Selektor je zahvalio publici i naveo da su reprezentativci Srbije zaslužili podršku i da bi odziv navijača sigurno bio veći da je bilo lepše vreme.

Reprezentacija Srbije će narednu utakmicu igrati u utorak od 20.45 protiv Litvanije na stadionu Partizana.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar