Лондон: Федерер елиминисан - Зверев први финалиста!

Александер Зверев је направио велики успех, на дебију на АТП тур финалу, пласирао се у финале. И то не било како, победио је Роџера Федерера, 7:5, 7:6 (5).  Изненађење: Зверев, а не Федерер! Швајцарац је елиминисан у полуфиналу. Немац чека Ђоковића.

Тенис 17.11.2018 | 17:30
Лондон: Федерер елиминисан - Зверев први финалиста!
После 22 године, он ће бити први Немац у финалу завршног турнира. Био је бољи од Швајцарца, али и од лондонске публике која је очигледно навијала за Роџера.

У другом сету, приликом једног поена, Зверев је прекинуо игру јер је лоптица испала из џепа једном дечаку, скупљачу лоптица. Поен је морао да се понови, али је уследила несхватљива реакција публике која је због тога звиждала Звереву. 

И на крају меча, није добио овације какве је заслужио, али то не сме да му буде препрека јер је одтварио један од највећих тријумфа до сада. Осим три мастерс титуле, сада има најмање финале завршног турнира у којем ће му противник бити бољи из меча Новака Ђоковића и Кевина Андерсона. 

У првом сету, оба тенисера су били сугурни на свом сервису. Нешто слично као у првом сету између Ђоковића и Чилића, тако су и Федерер и Зверев били на висини задатка. 

Ипак, први је попустио Федерер и то у 12. гему. Нетипично за њега, дозволио је противнику три брејк и сет лопте, Зверев је то искористио и добио почетни сет после тачно 41 минута игре.

У другом сету, Федерер је био тај који је први направио брејк и то у трећем гему. Повео је са 2:1, али онда када се очекивало да потврди брејк, Зверев је узвратио истом мером и изједначио на 2:2. 

У наредних осам гемова није било брејка и тако су Зверев и Федерер морали да одлуче о победнику сета у тај-брејку. 

На 4:4, Зверев је добио поен, а онда је Федерер погрешио на мрежи и Зверев је стигао до две меч лопте. 

Роџер је на свој сервис прву спасао, али не и другу. Одлично је Немац изградио поен, натерао Федерера у дефанзиву, а онда меч завршио прелепим бекхенд волеј ударцем.

После 22 године, Немац ће се борити у финалу завршног турнира сезоне!

Александар Зверев је први држављанин те земље од Бориса Бекера који је изборио учешће у последњем великом мечу сезоне, јер је у суботњем полуфиналу изненадио Роџера Федерера:

Роџер Федерер - Александар Зверев 5:7, 6:7

Немац је надиграо Швајцарца и у недељном финалу ће чекати Новака Ђоковића, по условом да најбољи тенисер света од 21 час елиминише Кевина Андерсона.

Узбудљив меч у "О2" арени завршен је и помало непријатном сценом, због које је публика звиждала сакупљачу лоптица, коме је лоптица испала из џепа, на шта је Звереве реаговао и изазвао љутњу лондонске публике, традиционално наклоњене рекордеру у освојеним гренд слем трофејима.

Швајцарац је данас ипак превише "падао", у другом сету је направио чак 14 грешака и губио је скоро сваки поен који је трајао дуже од неколико размена. Меч је трајао сат и 35 минута.

Други полуфинални меч у "О2 арени" између Ђоковића и Андерсона почиње у 21 час.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар