ЛН: Фудбал је, али ко о чему, Хрвати о...!

Далић: Мотив на Вемблију је сећање на Вуковар! Селектор фудбалера Хрватске Златко Далић рекао је да је његовим фудбалерима мотив против Енглеске у Лиги нација сећање на догађаје у Вуковару.

Фудбал 17.11.2018 | 16:15
ЛН: Фудбал је, али ко о чему, Хрвати о...!
Енглеска дочекује Хрватску у последњем колу њихове групе у Лиги А Лиге нација у недељу од 15 часова.

Далић је подсетио јавност да је дан одигравања утакмице и Дан сећања у Хрватској на Битку за Вуковар одржану 1991. године.

"Сада идемо на Вембли како би уживали у фудбали у дали све од себе. Неће бити лако, али ћемо да покушамо да победимо. Мотив је Вуковар, јер је тада дан сећања. Нећемо бити у Вуковару, али ћемо покушати да дамо свој допринос", рекао је Далић за НоваТВ. 

Далић се осврнуо и на победу своје екипе на Максимиру против Шпаније од 3:2 у претходном колу. 

"Величанствена утакмица, пет голова. Резултат се окретао, али ми смо се добро држали и били компактни и због тога смо награђени. На крају је било предивно", додао је Далић. 

На мечу против "црвене фурије" Далић је дао прилику неким младим играчима, као што су Никола Влашић и Јосип Брекало, а не би чудило да неки од њих опет добију прилику и на Вемблију. 

"Требају нам млади играчи и нова енергија. Они су своју шансу заслужили и показали су да ће бити велика појачања. Морају да се уклопе у тим", јасан је тренер који је с Хрватском дошао до финала Светског првенства.

Извор: Б92

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Орц

17.11.2018 16:03

Усташка посла,зато за србомрзце никада не навијам и не кајем се а ви који их подржавате будите задовољни,нисте много бољи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дубиоза

17.11.2018 22:36

Ови Хрвати претјерују више. Ушли у ЕУ, лијепа земља, море, туризам, добри у спорту . Они нон стоп о рату, нон стоп. Хрт, сваки дан су емисије о Домовинском рату:).. Болесно, болесно, болесно

Name

Момцило

17.11.2018 16:46

Једном устасе увијек устасе.Болесна нација.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Коњусари

17.11.2018 16:47

Док храбри побједницки дио свијета слави побједу у 1WW,хијене измисљају епопеје.

ОДГОВОРИТЕ