Урошевић: Једна глупост је скупо коштала!

Леви бек Партизана признаје да је кикс против Чукаричког пореметио његове планове и напредак у црно-белом дресу.

Фудбал 19.11.2018 | 13:00
Урошевић: Једна глупост је скупо коштала!
Слободан Урошевић стигао је прошле зиме у Партизан као фудбалер који је пројектован да појача одбрану црно-белих уз леву аут линију.

Иако је добро почео, велики кикс против Чукаричког на Бановом брду потпуно га је избацио из колосека. Уследила је криза из које се 24-годишњи дефанзивац коначно извукао. Томе сведочи и све већи број минута које му на утакмицама даје тренер Зоран Мирковић.

"Догодио се кикс против Чукаричког после којег сам пао. Требало ми је времена да се вратим и верујем да сам успео и да ће сада све бити у реду", почео је Урошевић.

Каже да период иза њега није био нимало лак, пре свега на психичком плану.

"Било је тешко. Направио сам чисту глупост као последица пада концетрације. Желео сам да оставим лопту голману Јовичићу, нисам приметио да је лопта стајала, као и фудбалера Чукаричког. Када се направи таква грешка, није лако. Али и оне су саставни део фудбала и успео сам да је пребродим", признаје бек Партизана.

Грешке у Партизану имају много већу тежину него у другим клубовима Суперлиге.

"У Партизану увек мораш да идеш на победу и да освајаш трофеје. Негде другде би ти рекли да је то нормално, да кренеш даље, док носиш црно-бели дрес мало је другачије. Партизан живи од победе и када се нешто тако догоди, онда се нађеш у негативном фокусу."

Партизан је ове сезоне примио само седам голова (најмање у Суперлиги), али и поред тога "вечити ривал" има чак 13 бодова предности.

"Догодиле су се те утакмице где су нам ривали из једине шансе давали голове, а ми промашивали. Сурово смо били кажњени. Нисмо успевали да преломимо утакмице, дамо гол, створимо две-три шансе, а онда примимо гол и све падне у воду. Нико не броји шансе, већ резултат."

Партизан је опет заређао победе, али је уследила нова пауза у првенству. Након претходне две није било баш најбоље...

"Надамо се да ће овај пут бити боље после паузе. Радимо добро и верујем да ћемо овај пут наставити победнички низ", рекао је Урошевић новинарима у "Земунелу".

Фудбалери Партизана сваку утакмицу играју под притиском заостатка за лидером и без права на кикс.

"Није то лако. Ми морамо да добијемо сваку утакмицу и да се надамо киксевима Звезде. Такав је фудбал, а ми морамо да се надамо и да верујемо. Наравно да очекујем и да црвено-бели негде запну, јер ниједан тим не може да игратолико дуго у добро форми. Као што смо га ми имали, као што су га имале све велике екипе, једном и њима мора да се догоди кикс", уверен је Урошевић.

Утакмица између Пролетера и Радничког из Ниша, коју су "мераклије" добиле после чудног преокрета, бацила је још једну сенку на регуларност Суперлиге. У њу сумња и УЕФА…

"Не бих много говорио, има људи који воде рачуна о томе, али мислим да сви виде шта се дешава. Суперлига није на добром гласу, а ми друго такмичење немамо. Морамо сви да се трудимо да нам буде добро и лепо. Морамо прво да уложимо у терене, па да уведемо ВАР, који ће без сумње бити од користи и помоћи", подвукао је Слободан Урошевић.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар