Urošević: Jedna glupost je skupo koštala!

Levi bek Partizana priznaje da je kiks protiv Čukaričkog poremetio njegove planove i napredak u crno-belom dresu.

Fudbal 19.11.2018 | 13:00
Urošević: Jedna glupost je skupo koštala!
Slobodan Urošević stigao je prošle zime u Partizan kao fudbaler koji je projektovan da pojača odbranu crno-belih uz levu aut liniju.

Iako je dobro počeo, veliki kiks protiv Čukaričkog na Banovom brdu potpuno ga je izbacio iz koloseka. Usledila je kriza iz koje se 24-godišnji defanzivac konačno izvukao. Tome svedoči i sve veći broj minuta koje mu na utakmicama daje trener Zoran Mirković.

"Dogodio se kiks protiv Čukaričkog posle kojeg sam pao. Trebalo mi je vremena da se vratim i verujem da sam uspeo i da će sada sve biti u redu", počeo je Urošević.

Kaže da period iza njega nije bio nimalo lak, pre svega na psihičkom planu.

"Bilo je teško. Napravio sam čistu glupost kao posledica pada koncetracije. Želeo sam da ostavim loptu golmanu Jovičiću, nisam primetio da je lopta stajala, kao i fudbalera Čukaričkog. Kada se napravi takva greška, nije lako. Ali i one su sastavni deo fudbala i uspeo sam da je prebrodim", priznaje bek Partizana.

Greške u Partizanu imaju mnogo veću težinu nego u drugim klubovima Superlige.

"U Partizanu uvek moraš da ideš na pobedu i da osvajaš trofeje. Negde drugde bi ti rekli da je to normalno, da kreneš dalje, dok nosiš crno-beli dres malo je drugačije. Partizan živi od pobede i kada se nešto tako dogodi, onda se nađeš u negativnom fokusu."

Partizan je ove sezone primio samo sedam golova (najmanje u Superligi), ali i pored toga "večiti rival" ima čak 13 bodova prednosti.

"Dogodile su se te utakmice gde su nam rivali iz jedine šanse davali golove, a mi promašivali. Surovo smo bili kažnjeni. Nismo uspevali da prelomimo utakmice, damo gol, stvorimo dve-tri šanse, a onda primimo gol i sve padne u vodu. Niko ne broji šanse, već rezultat."

Partizan je opet zaređao pobede, ali je usledila nova pauza u prvenstvu. Nakon prethodne dve nije bilo baš najbolje...

"Nadamo se da će ovaj put biti bolje posle pauze. Radimo dobro i verujem da ćemo ovaj put nastaviti pobednički niz", rekao je Urošević novinarima u "Zemunelu".

Fudbaleri Partizana svaku utakmicu igraju pod pritiskom zaostatka za liderom i bez prava na kiks.

"Nije to lako. Mi moramo da dobijemo svaku utakmicu i da se nadamo kiksevima Zvezde. Takav je fudbal, a mi moramo da se nadamo i da verujemo. Naravno da očekujem i da crveno-beli negde zapnu, jer nijedan tim ne može da igratoliko dugo u dobro formi. Kao što smo ga mi imali, kao što su ga imale sve velike ekipe, jednom i njima mora da se dogodi kiks", uveren je Urošević.

Utakmica između Proletera i Radničkog iz Niša, koju su "meraklije" dobile posle čudnog preokreta, bacila je još jednu senku na regularnost Superlige. U nju sumnja i UEFA…

"Ne bih mnogo govorio, ima ljudi koji vode računa o tome, ali mislim da svi vide šta se dešava. Superliga nije na dobrom glasu, a mi drugo takmičenje nemamo. Moramo svi da se trudimo da nam bude dobro i lepo. Moramo prvo da uložimo u terene, pa da uvedemo VAR, koji će bez sumnje biti od koristi i pomoći", podvukao je Slobodan Urošević.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar