Стварање нове Аргентине!

Фино делује, још само да потраје! Магични Дибала дириговао победом над Мексиком.  Селектор Скалони промовисао формацију са три штопера, Гаучоси се дижу после дебакла на Мундијалу.

Фудбал 17.11.2018 | 12:45
Стварање нове Аргентине!
Наслов Олеа говори сам за себе: „Деца нису зелена“. Односи се на нов почетак Аргентине под палицом привременог селектора Лионела Скалонија, очигледно умешног да уданхе нови живот једној од утицајнијих репрезенатција у свету фудбала, што се могло приметити на контролној утакмици у Кордоби, где су Гаучоси без већих проблема тукли Мексико – 2:0.

Од тога да су стрелци били Рамиро Фунес Мори (главом на центаршут Паула Дибале у 44. минуту) и мексички резервиста Брицела (у 83. угурао лопту у сопствену мрежу испред Маура Икардија, покушавајући да заустави центаршут Ренца Саравије), важније је за двоструког првака планете сазнање да је одиграо утакмицу после које и струка и новинари и навијачи могу да буду задовољни. Малтене без слабог места.

После дебакла на Мундијалу и повлачења најбољих играча (Меси, Ди Марија, Маскерано...), Аргентинци су решили да из корена мењају крвну слику репрезенатције, промовисали су 40-годишњег Лионела Скалонија за провременог решење, он спроводи тиху смену генерација, а предводник нове требало би да буде Дибала. Ас Јувентуса је синоћ оправдао ту улогу и био понајбољи актер сусрета, претио из свих могућих позиција, наместио гол, само је недостајало да се упише у листу стрелаца, међутим, поштено је признати и да је Гиљермо Очоа бранио као на Првенству света 2014. у Бразилу. Спектакуларно.

Дибала је дириговао офанзивним делом тима, који су сачињавали још Анхел Кореа и Маркос Акуња, у шпицу је почео Интеров Лаутаро Мартинез, а низ ствотрених шанси, посебно у првом полувремену, сведочи да је такво опредељење имало прођу. Поготово што су се Леандро Паредес и Ђовани Ло Селсо постарали на позицијама задњих везних да укоче већину атака Мексиканаца, док је сасвим простојно деловала формација са три штопера (Фунес Мори, Фојт, Таљафико), да би у другом делу голман Агустин Марчесин побрао симпатије због неколико запажених интервенција.

Скалони је у наставку пружио шансу Икардију, Мези, Де Паулу, Васкезу и Хименезу, а очекује се да неки од них буду стартери у окршају истих ривала у Мендози, у ноћи између уторка и среде. Свакако охрабрујуће за Аргентинце који су после турнира у Русији одирали пет мечева, ово им је био трећи тријумф, имају реми са Колумбијом и пораз од вечитог ривала, Бразила, у последњем минуту.

Од осталих пријатељских мечева на тлу Латинске Америке, Чиле је изненађујуће поражен од Костарике (2:3), уз један гол, али и један неикоришћен пенал Алексиса Санчеза, док је Хондурас тукао Панаму (1:0).

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар