Нејмар донио побједу Бразилцима са пенала!

Репрезентација Бразила је у пријатељском мечу у Лондону победила Уругвај са 1:0.  Нејмар после серије промашаја на Емирејтсу ипак срушио Уругвај! Једини гол на пријатељском мечу пао је из пенала.

Фудбал 17.11.2018 | 11:45
Нејмар донио побједу Бразилцима са пенала!
На "Емирејтсу" пресудио је један гол, а он је постигнут из једанаестерца и то у 75. минуту сусрета.

Голу је претходио прекршај Дијега Лаксалта, одговорност је преузео најбољи играч Бразила, нападач Пари Сен Жермена, Нејмар да Силва, који је рутински погодио за победу. 

Треба рећи да су Бразилци генерално били бољи, имали су нешто више прилика. Нејмар је био неколико пута у прилици, у 11. минуту му је поништен гол због офсајда, да би Уругвај запретио преко Луиса Суареза у 22. минуту, међутим Алисон је био сигуран. 

Имао је и Кавани у финишу првог полувремена прилику да постигне гол, али голман Ливерпула је поново био на висини задатка.

Бразил је победио Уругвај у пријатељској утакмици на стадиону Емирејтс у Лондону, а једини погодак у судару великих јужноамеричких ривала постигао је Нејмар из пенала у 76. минуту.

Био је то дуел у којем је могло да падне и више голова. Бразилци су били бољи ривал у првом полувремену, док су Уругвај тргнуо у наставку утакмице.

Ипак, баш у периоду када је деловало да би Уруси могли нешто да ураде, Лаксалт ја стартовао на Данилу, а судија Крег Поусон је на асистенцију помоћника показао на белу тачку.

Сигуран извођач са креча био је Нејмар и испоставило се да је то био одлучујући тренутак на утакмици.

Нејмар је у првом делу утакмице био веома расположен за игру. У седмом минуту му је Мартин Кампања одбранио ударац, а четири минута касније поништен му је гол због офсајда.

Није ас Пари Сен Жермена имао среће ни у 14. минуту, када је гађао мало изнад пречке. Осам минута касније Уругвајци су покушали да узврате преко Луиса Суареза, али је голман Алисон био на месту.

У судијској надокнади првог полувремена Единсон Кавани је најпре шутирао поред стативе, а недуго затим натерао је Алисона да направи параду.

Суарез и Кавани су у другом делу утакмице тестирали рефлексе голмана Бразила из слободних удараца, али нису успели да га савладају.

Извор: Б92/моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар