Nejmar donio pobjedu Brazilcima sa penala!

Reprezentacija Brazila je u prijateljskom meču u Londonu pobedila Urugvaj sa 1:0.  Nejmar posle serije promašaja na Emirejtsu ipak srušio Urugvaj! Jedini gol na prijateljskom meču pao je iz penala.

Fudbal 17.11.2018 | 11:45
Nejmar donio pobjedu Brazilcima sa penala!
Na "Emirejtsu" presudio je jedan gol, a on je postignut iz jedanaesterca i to u 75. minutu susreta.

Golu je prethodio prekršaj Dijega Laksalta, odgovornost je preuzeo najbolji igrač Brazila, napadač Pari Sen Žermena, Nejmar da Silva, koji je rutinski pogodio za pobedu. 

Treba reći da su Brazilci generalno bili bolji, imali su nešto više prilika. Nejmar je bio nekoliko puta u prilici, u 11. minutu mu je poništen gol zbog ofsajda, da bi Urugvaj zapretio preko Luisa Suareza u 22. minutu, međutim Alison je bio siguran. 

Imao je i Kavani u finišu prvog poluvremena priliku da postigne gol, ali golman Liverpula je ponovo bio na visini zadatka.

Brazil je pobedio Urugvaj u prijateljskoj utakmici na stadionu Emirejts u Londonu, a jedini pogodak u sudaru velikih južnoameričkih rivala postigao je Nejmar iz penala u 76. minutu.

Bio je to duel u kojem je moglo da padne i više golova. Brazilci su bili bolji rival u prvom poluvremenu, dok su Urugvaj trgnuo u nastavku utakmice.

Ipak, baš u periodu kada je delovalo da bi Urusi mogli nešto da urade, Laksalt ja startovao na Danilu, a sudija Kreg Pouson je na asistenciju pomoćnika pokazao na belu tačku.

Siguran izvođač sa kreča bio je Nejmar i ispostavilo se da je to bio odlučujući trenutak na utakmici.

Nejmar je u prvom delu utakmice bio veoma raspoložen za igru. U sedmom minutu mu je Martin Kampanja odbranio udarac, a četiri minuta kasnije poništen mu je gol zbog ofsajda.

Nije as Pari Sen Žermena imao sreće ni u 14. minutu, kada je gađao malo iznad prečke. Osam minuta kasnije Urugvajci su pokušali da uzvrate preko Luisa Suareza, ali je golman Alison bio na mestu.

U sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena Edinson Kavani je najpre šutirao pored stative, a nedugo zatim naterao je Alisona da napravi paradu.

Suarez i Kavani su u drugom delu utakmice testirali reflekse golmana Brazila iz slobodnih udaraca, ali nisu uspeli da ga savladaju.

Izvor: B92/mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar