Пројекат - Звездина одбрана 2019.

Сваки прелазни рок са собом, поред долазака, повлачи питања и евентуалних одлазака из тима, па остаје да се види како ће управа црвено-белих реаговати уколико за неког од главних играча из последње линије стигне адекватна понуда.

Фудбал 18.11.2018 | 22:30
Пројекат - Звездина одбрана 2019.
Долазак Немање Милуновића озбиљно ће појачати конкуренцију у задњој линији Црвене звезде уочи старта пролећног дела сезоне. Српски шампион ће у 2019. годину ући са четири готово равноправна кандидата за позиције стартних штопера. Поред Милуновића ту још и Вујадин Савић, Милош Дегенек и Срђан Бабић, а када се њима придода и Рашид Сумаила, настаје никад већа гужва за некада горуће место у тиму клуба из Љутице Богдана. Владан Милојевић ће се овога пута наћи на слатким мукама.

Сваки прелазни рок са собом, поред долазака, повлачи питања и евентуалних одлазака из тима, па остаје да се види како ће управа црвено-белих реаговати уколико за неког од главних играча из последње линије тима током јануара стигне адекватна понуда. Исти је случај и са играчима, којима ће бити тешко да остану имуни на интересовање неког од имућнијих европских послодаваца.

Долазак Милуновића би такође могао да убрза питање новог уговора Вујадина Савића, којем сарадња са вољеним клубом истиче у јуну 2019. године. Високи дефанзивац је потпуно оживео каријеру повратком на највећи српски стадион, али никада није крио да нема ништа против да остане много година на истом месту. Ипак, са друге стране, у питању је играч са 28 година, којем је ово идеална прилика да наплати добре партије у црвено-белом дресу.

Слична је ситуација и са бековским тандемом Стојковић - Родић. Српски репрезентативац је један од оних који су најближи евентуалном одласку из Црвене звезде уколико стигне задовољавајућа понуда на стадион Рајко Митић. Он је уговором са црвено-белима везан до јуна 2020. године, док Стојковићу, баш као и Савићу, сарадња са матичним клубом истиче годину дана раније.

Јасно је да би спортски сектор далеко мањих проблема, у случају одлазака стартних бекова, могао да има на левој страни одбране, пошто се ту у овом тренутку налазе још два решења, у виду младог Алексе Терзићаи Стефана Хајдина. Челници и стручни штаб црвено-белих би у том случају морали да преломе да ли ће гурнути у ватру новопеченог младог репрезентативца или би се ипак изашло на тржиште у потражњу за неким новим потенцијалним решењем.

Далеко веће муке би могао да представља десни бок, где је једина алтернатива Стојковићу у овом тренутку поуздани универзалац Марко Гобељић, па би тако проналажење још једног решења представљало приоритет за Црвену звезду. Увек актуелна опција за то место у тиму је златни Орлић Милан Гајић, који је не успева да пронађе себе у Бордоу, па сасвим сигурно вапи за минутима, које би извесно добио у црвено-белом дресу у случају одласка репрезентативца Црне Горе.

Црвено-бели на оку држе и врло доброг штопера Напретка Николу Боранијашевића, али је та прича у овом тренутку на прилично дугачком штапу. Наравно, треба имати у виду и да Милош Дегенек у неким опцијама може да се прекомандује на десни бок одбране, пошто је већ неколико пута демонстрирао да поседује изузетан центаршут.

Треба поменути и голманско место, где је неприкосновен Милан Борјан. Голману канадске репрезентације актуелни уговор истиче у јуну 2019. године, уз опцију продужетка на још годину дана, која ће бити аутоматски активирана уколико искусни чувар мреже будуе стајао на голу српског шампиона у 66 посто мечева у овој сезони. То би оставило довољно простора за преговоре о продужетку сарадње, али би се црвено-бели на неки начин и обезбедили уколико би стигла "непристојна" за одличног чувара мреже.

Сличне "проблеме" управа Црвене звезде имаће и на преосталим местима у тиму, тако да ће се већ од ове зиме извесно кренути са пројектом склапања комплетног тима за наредну сезону. Одређени стандарди су постављени у последње две сезоне, па ће бити велики подухват додатно подићи лествицу, али и одржати је на овом нивоу. У сваком случају, очекују нас врло интересантни месеци на стадиону Рајко Митић.

Извор: моззартспорт

Фото: Стар Спорт, Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар