Projekat - Zvezdina odbrana 2019.

Svaki prelazni rok sa sobom, pored dolazaka, povlači pitanja i eventualnih odlazaka iz tima, pa ostaje da se vidi kako će uprava crveno-belih reagovati ukoliko za nekog od glavnih igrača iz poslednje linije stigne adekvatna ponuda.

Fudbal 18.11.2018 | 22:30
Projekat - Zvezdina odbrana 2019.
Dolazak Nemanje Milunovića ozbiljno će pojačati konkurenciju u zadnjoj liniji Crvene zvezde uoči starta prolećnog dela sezone. Srpski šampion će u 2019. godinu ući sa četiri gotovo ravnopravna kandidata za pozicije startnih štopera. Pored Milunovića tu još i Vujadin Savić, Miloš Degenek i Srđan Babić, a kada se njima pridoda i Rašid Sumaila, nastaje nikad veća gužva za nekada goruće mesto u timu kluba iz Ljutice Bogdana. Vladan Milojević će se ovoga puta naći na slatkim mukama.

Svaki prelazni rok sa sobom, pored dolazaka, povlači pitanja i eventualnih odlazaka iz tima, pa ostaje da se vidi kako će uprava crveno-belih reagovati ukoliko za nekog od glavnih igrača iz poslednje linije tima tokom januara stigne adekvatna ponuda. Isti je slučaj i sa igračima, kojima će biti teško da ostanu imuni na interesovanje nekog od imućnijih evropskih poslodavaca.

Dolazak Milunovića bi takođe mogao da ubrza pitanje novog ugovora Vujadina Savića, kojem saradnja sa voljenim klubom ističe u junu 2019. godine. Visoki defanzivac je potpuno oživeo karijeru povratkom na najveći srpski stadion, ali nikada nije krio da nema ništa protiv da ostane mnogo godina na istom mestu. Ipak, sa druge strane, u pitanju je igrač sa 28 godina, kojem je ovo idealna prilika da naplati dobre partije u crveno-belom dresu.

Slična je situacija i sa bekovskim tandemom Stojković - Rodić. Srpski reprezentativac je jedan od onih koji su najbliži eventualnom odlasku iz Crvene zvezde ukoliko stigne zadovoljavajuća ponuda na stadion Rajko Mitić. On je ugovorom sa crveno-belima vezan do juna 2020. godine, dok Stojkoviću, baš kao i Saviću, saradnja sa matičnim klubom ističe godinu dana ranije.

Jasno je da bi sportski sektor daleko manjih problema, u slučaju odlazaka startnih bekova, mogao da ima na levoj strani odbrane, pošto se tu u ovom trenutku nalaze još dva rešenja, u vidu mladog Alekse Terzićai Stefana Hajdina. Čelnici i stručni štab crveno-belih bi u tom slučaju morali da prelome da li će gurnuti u vatru novopečenog mladog reprezentativca ili bi se ipak izašlo na tržište u potražnju za nekim novim potencijalnim rešenjem.

Daleko veće muke bi mogao da predstavlja desni bok, gde je jedina alternativa Stojkoviću u ovom trenutku pouzdani univerzalac Marko Gobeljić, pa bi tako pronalaženje još jednog rešenja predstavljalo prioritet za Crvenu zvezdu. Uvek aktuelna opcija za to mesto u timu je zlatni Orlić Milan Gajić, koji je ne uspeva da pronađe sebe u Bordou, pa sasvim sigurno vapi za minutima, koje bi izvesno dobio u crveno-belom dresu u slučaju odlaska reprezentativca Crne Gore.

Crveno-beli na oku drže i vrlo dobrog štopera Napretka Nikolu Boranijaševića, ali je ta priča u ovom trenutku na prilično dugačkom štapu. Naravno, treba imati u vidu i da Miloš Degenek u nekim opcijama može da se prekomanduje na desni bok odbrane, pošto je već nekoliko puta demonstrirao da poseduje izuzetan centaršut.

Treba pomenuti i golmansko mesto, gde je neprikosnoven Milan Borjan. Golmanu kanadske reprezentacije aktuelni ugovor ističe u junu 2019. godine, uz opciju produžetka na još godinu dana, koja će biti automatski aktivirana ukoliko iskusni čuvar mreže budue stajao na golu srpskog šampiona u 66 posto mečeva u ovoj sezoni. To bi ostavilo dovoljno prostora za pregovore o produžetku saradnje, ali bi se crveno-beli na neki način i obezbedili ukoliko bi stigla "nepristojna" za odličnog čuvara mreže.

Slične "probleme" uprava Crvene zvezde imaće i na preostalim mestima u timu, tako da će se već od ove zime izvesno krenuti sa projektom sklapanja kompletnog tima za narednu sezonu. Određeni standardi su postavljeni u poslednje dve sezone, pa će biti veliki poduhvat dodatno podići lestvicu, ali i održati je na ovom nivou. U svakom slučaju, očekuju nas vrlo interesantni meseci na stadionu Rajko Mitić.

Izvor: mozzartsport

Foto: Star Sport, Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar