Перасовић трећи пут на клупи Басконије!

Хрватски тренер поново ће радити у клубу, у којем је провео и четири сезоне као играч.  Мартинес смењен после Будућности, Перасовић на клупи Басконије.  Кошаркашки клуб Басконија саопштио је да је Велимир Перасовић нови тренер тог клуба и да је потписао уговор до краја следеће сезоне.

Кошарка 17.11.2018 | 14:45
Перасовић трећи пут на клупи Басконије!
Басконија је променила тренера.

Уместо Педра Мартинеза, који је смењен после пораза од Будућности у Евролиги, на клупу ће поново Велимир Перасовић, који је већ у два наврата предводио тај клуб.

Шпански тим саопштио је да је хрватски стручњак потписао уговор до краја следеће сезоне.

Осим што је водио клуб од 2005. до 2007. године и у сезони 2015/16, Перасовић је у Басконији провео и четири сезоне као играч, од 1993. до 1997.

Хрватски тренер ће већ у недељу дебитовати на клупи Басконије, када ће водити екипу против Гран Канарије у шпанском првенству.

Басконија након седам одиграних утакмица у Евролиги има две победе и пет пораза, док је у шпанском шапмпионату трећа на табели са скором 6-2.

Перасовић ће на клупи шпанског клуба заменити Педра Мартинеса који је смењен након пораза од Будућности у Евролиги.

Он је у Басконији провео четири сезоне као играч, од 1993. до 1997. године, а већ је у два наврата био и тренер тог клуба, од 2005. до 2007. године и у сезони 2015/16.

Хрватски тренер ће већ у недељу дебитовати на клупи Басконије, када ће водити екипу против Гран Канарије у шпанском првенству. 

Басконија након седам одиграних утакмица у Евролиги има само две победе и пет порза, док је у шпанском шапмпионату трећа на табели са скором 6/2. 

Тренер Жалгириса Шарунас Јасикевичус је стао у одбрану Мартинеса, који је прошле сезоне бележио добре резултате са тимом из Баскије. 

Шарас је рекао да власници великих клубова немају стрпљења и да је отпуштање бившег стратега Валенсија било преурањено.

Извор: мондо.рс/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар