Perasović treći put na klupi Baskonije!

Hrvatski trener ponovo će raditi u klubu, u kojem je proveo i četiri sezone kao igrač.  Martines smenjen posle Budućnosti, Perasović na klupi Baskonije.  Košarkaški klub Baskonija saopštio je da je Velimir Perasović novi trener tog kluba i da je potpisao ugovor do kraja sledeće sezone.

Košarka 17.11.2018 | 14:45
Perasović treći put na klupi Baskonije!
Baskonija je promenila trenera.

Umesto Pedra Martineza, koji je smenjen posle poraza od Budućnosti u Evroligi, na klupu će ponovo Velimir Perasović, koji je već u dva navrata predvodio taj klub.

Španski tim saopštio je da je hrvatski stručnjak potpisao ugovor do kraja sledeće sezone.

Osim što je vodio klub od 2005. do 2007. godine i u sezoni 2015/16, Perasović je u Baskoniji proveo i četiri sezone kao igrač, od 1993. do 1997.

Hrvatski trener će već u nedelju debitovati na klupi Baskonije, kada će voditi ekipu protiv Gran Kanarije u španskom prvenstvu.

Baskonija nakon sedam odigranih utakmica u Evroligi ima dve pobede i pet poraza, dok je u španskom šapmpionatu treća na tabeli sa skorom 6-2.

Perasović će na klupi španskog kluba zameniti Pedra Martinesa koji je smenjen nakon poraza od Budućnosti u Evroligi.

On je u Baskoniji proveo četiri sezone kao igrač, od 1993. do 1997. godine, a već je u dva navrata bio i trener tog kluba, od 2005. do 2007. godine i u sezoni 2015/16.

Hrvatski trener će već u nedelju debitovati na klupi Baskonije, kada će voditi ekipu protiv Gran Kanarije u španskom prvenstvu. 

Baskonija nakon sedam odigranih utakmica u Evroligi ima samo dve pobede i pet porza, dok je u španskom šapmpionatu treća na tabeli sa skorom 6/2. 

Trener Žalgirisa Šarunas Jasikevičus je stao u odbranu Martinesa, koji je prošle sezone beležio dobre rezultate sa timom iz Baskije. 

Šaras je rekao da vlasnici velikih klubova nemaju strpljenja i da je otpuštanje bivšeg stratega Valensija bilo preuranjeno.

Izvor: mondo.rs/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar