ЛН: Холанђани срушили свјетског првака!

Вајналдум и Депај шокирали светске шампионе Французе! Репрезентација Холандије остварила је велику победу у мечу А групе Лиге нација. "Лале" су кјао домаћини победили светске прваке Французе са 2:0.  Пораз Француске на ротердамском "Де Кајпу", после кога ће Холандија у Гелзенкирхену тражити бод за прво место у групи и одлазак на "Фајнал фор" Лиге нација. Немачка испала у Б дивизију! Корацима старе славе: Холанђани преслишали светског првака, у Гелзенкирхен по пролаз! Роналд Куман од селекције потпуно убијене у појам направио озбиљну силу, која је вечерас очитала фудбалску лекцију Французима - 2:0.

Фудбал 16.11.2018 | 23:54
ЛН: Холанђани срушили свјетског првака!
Први гол на утакмици постигао је везиста Ливерпула Жоржинио Вајналдум у 43. минуту сусрета на стадиону "Де Кујп" у Ротердаму.

Напад Холанђана у 43. минуту трајао је прилично дуго, а онда је после једног ударца Рајана Бабела Уго Љорис одбио лопту. На његову несрећу на њу је натрчао Вајналдум и сместио је у мрежу.

Испоставило се да је то био моменат који је решио победника. Холанђани су билиу бољи током већег дела меча, имали су више прилика, а посебно се испромашивао Мемфис Депај који је од 73. до 76. минута могао барем једном да затресе мрежу гостију. 

Оно што није учинио тада јесте у петом минуту надокнаде када је искористио једанаестерац за коначних 2:0.

У Б Лиги нација, тачније њеној првој групи, Словачка је била убедљива против Украјине (4:1). Стрелци за сомаћине били су Руснак у 6, Куцка у 26, Зрелак у 52. и Мак у 61. минуту, док је једини гол за госте постигао Јевхениј Конопљанка у 47. минуту. 

У другом мечу, у групи 4, Данска је као гост савладала Велс. Гости су повели голом Јоргенсена у 42. минуту да би права драма била виђена у последњих неколико минута. 

Прво су Данци у 88. минуту повели са 2:0 преко Браитваита, да би у 89. Гарет Бејл смањио на 1:2. Покушали су домаћини да дођу до изјеначења, али није било времена, па Данци сада имају седам, а Велшани шест бодова.

Репрезентација Холандије после неодласка на шампионате Европе и света најављује велики повратак!

Победом над Француском 2:0 (1:0), погоцима Жоржинија Вајналдума у 44. и Мемфиса Депаја из пенала у 96. минуту, "лале" су дале себи шансу да освоје прво место у Групи 1 најјаче дивизије Лиге нација.

Актуелни светски прваци воде на табели са седам бодова, а Холандија их прати са шест и због бољег скора у међусобним сусретима (1:2, 2:0) биће јој довољан реми на гостовању Немачкој у Гелзенкирхену да заседне на врх.

Немци ће у понедељак пред својим навијачима играти искључиво за престиж и образ, пошто су са само једним освојеним бодом дефинитивно испали у Лигу Б, која ће бити на програму током сезоне 2020/21.

Холандија је раскрстила са кризом, Лале поново играју доминантан фудбал! Вечерас су то на својој кожи остетило светски шампиони, Французи, који могу да буду више него задовољни што су Ротердам напустили са само два поготка у својој мрежи - 2:0 (1:0).

Триколоре је на Де Кајпу начео Жоржињо Вајналдум у последњим тренуцима првог полувремена, а докусурио Мемфис Депај у шестом минуту надокнаде са беле тачке. То су биле само две од двоцифреног броја лопти које су ишле у оквир гола сјајног Уга Лориса. Голман Тотенхема је био једина светла тачка најслабијег меча свог националног тима у 2018. години.

Холанђани су били толико доминантни на лопти, имали су преко 60 посто лопту у свом поседу, тако да буквално нису дозволили селекцији Дидијеа Дешана да одговори неким контранападом. Гризман, Жиру, Мбапе, а касније и Дембеле били су под апсолутном контролом.

Са друге стране, Холанђани су били толико растрчани и надахнути да је Мемфис Депај себи често дозвољавао и да се поиграва са одбраном Француске, што је могло да кошта његов национални тим, али није, јер је Француска била у потпуном ауту вечерас.

Роналд Куман је успео оно што нико није веровао да хоће. Од селекције потпуно убијене у појамнаправио је озбиљну силу, која ће у понедељак у Гелзенкирхену бити у прилици да појури пласман у плеј-оф Дивизије А Лиге нација. За то ће јој бити довољан и један бод против против већ отписаних Панцера, који се селеле у Дивизију Б.

Нови члан Лиге А, поред од раније сигурне Украјине, постала је Данска, тријумфом над Велсом у Кардифу - 1:2.

Данска је у европској елити! Скандинавци су у Кардифу победили Велс са 2:1 и осигурали прво место у групи које доноси пласман у А дивизију Лиге нација.

Дански динамит разнео је Велшане! Селекција скандинавске земље победила је у Кардифу са 2:1, освојила прво место у четвртој групи Б дивизије Лиге нација и изборила пласман у елитни ранг такмичења.

Нису Данци стигли као фаворити на стадион Кардиф Ситија, али су оданде изашли као јунаци, високо уздигнута чела.

И Велшанима је победа на овој утакмици доносила пласман у А дивизију, али вечерас су Герет Бејл и другови морали да положе оружје пред бољом и спретнијом екипом.

До првог поготка Данци су дошли три минута пре краја првог полувремена када је контранапад повео Јусуф Поулсен, овај проиграо Николаја Јоргенсена који је рутински савладао голмана.

После тога Велс је кренуо још офанзивније, а такав приступ донео је драматичну завршницу. У 88. минуту Мартин Брајтвајт је широм отворио врата победе, 60-ак секунди касније трачак наде Велсу дао је Бејл.

Ипак, то је било све што је домаћа селекција успела да уради, па је ускоро славље Данске могло да почне.

Борбу за промоцију из Лиге Ц у Лигу Б до последњег минута ће водити Норвешка и Бугарска.

Водеће селекције Групе 3, у финишу утакмица су избориле реми на гостовањима Словенији, односно Кипру.

Пошто су изједначене и бодовно и у међусобном билансу, освајача првог места могла би да одлучи укупна гол-разлика, а у том елементу су Норвежани уочи последњег кола бољи за један погодак.

Одлука ће пасти у понедељак, у мечевима Бугарска - Словенија и Норвешка - Кипар.

Селекција Македоније на прагу је уласка из најниже Лиге Д у Лигу Ц, након победе над Лихтенштајном у гостима. Нашим јужним суседима биће довољан бод из дуела са Гибралтаром у Скопљу да остану испред Јерменије.

Македонци пред промоцијом! Селекција Игора Ангеловског сломила отпор Лихтенштајна у другом полувремену - 2:0.

Селекција Македоније налази се на корак од промоције у дивизију Ц Лиге нација, пошто је вечерас савладала Лихтенштајн у Вадуцу, па јој у последњем колу против Гибралтара у Скопљу довољан и нерешен резултат - 2:0 (0:0).

Македонци су у Вадуцу наишли на тврдог противника, али им је велику услугу учинио Сандро Вајзер, који је у последњим тренуцима првог полувремена зарадио први жути картон, а на старту наставка меча и други, што су гости зналачки искористили. Селекција Игора Ангеловског је повела у 53. минуту захваљујући Енису Бардију, док је коначан резултат поставио Илија Несторовски у првом минуту надокнаде меча.

У другој утакмици групе 4 Дивизије Д Лиге нација Јерменија је славила на Викторија стадиону у Гибралтару са убедљивих 6:2 и тако задржала какав-такав корак са Македонијом.

Бугарска и Норвешка су на гостовањима у Никозији и Љубљани избориле по један бод у завршници меча, па ће одлука о пласману у Дивизију Б пасти у последњем колу групе 3 Дивизије Ц Лиге Нација. Оба меча су окончана резултатом 1:1.

Кипар је на ГСП стадиону водио голом Панајотиса Захаријуа, али су Бугари изједначили у 89. минуту голом Димитрова са беле тачке. Словенце је на Стожицама још у деветом минуту у вођство довео Бењамин Вербич, али је пет минута пре краја меча коначан резултат поставио Бјонр Јонсен.

У последњем колу Бугари дочекују Словенију, док Норвешка иде на ноге Кипранима.

РЕЗУЛТАТИ

ЛИГА Б

Група 1

Словачка - Украјина 4:1 (2:0)
/Руснак 6, Куцка 26, Зрелак 52, Мак 61 - Конопљанка 47/

ТАБЕЛА: Украјина 9, Словачка (-1) 3, Чешка (-1) 3.

Група 4

Велс - Данска 1:2 (0:1)
/Бејл 89 - Јоргенсен 42, Брејтвајт 88/

ТАБЕЛА: Данска (-1) 7, Велс 6, Република Ирска (-1) 1.

ЛИГА Ц

Група 3

Кипар - Бугарска 1:1 (1:0)
/Закарију 24 - Димитров 89п/

Словенија - Норвешка 1:1 (1:0)
/Вербич 9 - Јонсен 85/

ТАБЕЛА: Норвешка 10, Бугарска 10, Кипар 5, Словенија 2.

ЛИГА Д

Група 4

Гибралтар - Јерменија 2:6 (1:1)
Лихтенштајн - Македонија 0:2 (0:0)

ТАБЕЛА: Македонија 12, Јерменија 9, Гибралтар 6, Лихтенштајн 3.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар