LN: Holanđani srušili svjetskog prvaka!

Vajnaldum i Depaj šokirali svetske šampione Francuze! Reprezentacija Holandije ostvarila je veliku pobedu u meču A grupe Lige nacija. "Lale" su kjao domaćini pobedili svetske prvake Francuze sa 2:0.  Poraz Francuske na roterdamskom "De Kajpu", posle koga će Holandija u Gelzenkirhenu tražiti bod za prvo mesto u grupi i odlazak na "Fajnal for" Lige nacija. Nemačka ispala u B diviziju! Koracima stare slave: Holanđani preslišali svetskog prvaka, u Gelzenkirhen po prolaz! Ronald Kuman od selekcije potpuno ubijene u pojam napravio ozbiljnu silu, koja je večeras očitala fudbalsku lekciju Francuzima - 2:0.

Fudbal 16.11.2018 | 23:54
LN: Holanđani srušili svjetskog prvaka!
Prvi gol na utakmici postigao je vezista Liverpula Žoržinio Vajnaldum u 43. minutu susreta na stadionu "De Kujp" u Roterdamu.

Napad Holanđana u 43. minutu trajao je prilično dugo, a onda je posle jednog udarca Rajana Babela Ugo Ljoris odbio loptu. Na njegovu nesreću na nju je natrčao Vajnaldum i smestio je u mrežu.

Ispostavilo se da je to bio momenat koji je rešio pobednika. Holanđani su biliu bolji tokom većeg dela meča, imali su više prilika, a posebno se ispromašivao Memfis Depaj koji je od 73. do 76. minuta mogao barem jednom da zatrese mrežu gostiju. 

Ono što nije učinio tada jeste u petom minutu nadoknade kada je iskoristio jedanaesterac za konačnih 2:0.

U B Ligi nacija, tačnije njenoj prvoj grupi, Slovačka je bila ubedljiva protiv Ukrajine (4:1). Strelci za somaćine bili su Rusnak u 6, Kucka u 26, Zrelak u 52. i Mak u 61. minutu, dok je jedini gol za goste postigao Jevhenij Konopljanka u 47. minutu. 

U drugom meču, u grupi 4, Danska je kao gost savladala Vels. Gosti su poveli golom Jorgensena u 42. minutu da bi prava drama bila viđena u poslednjih nekoliko minuta. 

Prvo su Danci u 88. minutu poveli sa 2:0 preko Braitvaita, da bi u 89. Garet Bejl smanjio na 1:2. Pokušali su domaćini da dođu do izjenačenja, ali nije bilo vremena, pa Danci sada imaju sedam, a Velšani šest bodova.

Reprezentacija Holandije posle neodlaska na šampionate Evrope i sveta najavljuje veliki povratak!

Pobedom nad Francuskom 2:0 (1:0), pogocima Žoržinija Vajnalduma u 44. i Memfisa Depaja iz penala u 96. minutu, "lale" su dale sebi šansu da osvoje prvo mesto u Grupi 1 najjače divizije Lige nacija.

Aktuelni svetski prvaci vode na tabeli sa sedam bodova, a Holandija ih prati sa šest i zbog boljeg skora u međusobnim susretima (1:2, 2:0) biće joj dovoljan remi na gostovanju Nemačkoj u Gelzenkirhenu da zasedne na vrh.

Nemci će u ponedeljak pred svojim navijačima igrati isključivo za prestiž i obraz, pošto su sa samo jednim osvojenim bodom definitivno ispali u Ligu B, koja će biti na programu tokom sezone 2020/21.

Holandija je raskrstila sa krizom, Lale ponovo igraju dominantan fudbal! Večeras su to na svojoj koži ostetilo svetski šampioni, Francuzi, koji mogu da budu više nego zadovoljni što su Roterdam napustili sa samo dva pogotka u svojoj mreži - 2:0 (1:0).

Trikolore je na De Kajpu načeo Žoržinjo Vajnaldum u poslednjim trenucima prvog poluvremena, a dokusurio Memfis Depaj u šestom minutu nadoknade sa bele tačke. To su bile samo dve od dvocifrenog broja lopti koje su išle u okvir gola sjajnog Uga Lorisa. Golman Totenhema je bio jedina svetla tačka najslabijeg meča svog nacionalnog tima u 2018. godini.

Holanđani su bili toliko dominantni na lopti, imali su preko 60 posto loptu u svom posedu, tako da bukvalno nisu dozvolili selekciji Didijea Dešana da odgovori nekim kontranapadom. Grizman, Žiru, Mbape, a kasnije i Dembele bili su pod apsolutnom kontrolom.

Sa druge strane, Holanđani su bili toliko rastrčani i nadahnuti da je Memfis Depaj sebi često dozvoljavao i da se poigrava sa odbranom Francuske, što je moglo da košta njegov nacionalni tim, ali nije, jer je Francuska bila u potpunom autu večeras.

Ronald Kuman je uspeo ono što niko nije verovao da hoće. Od selekcije potpuno ubijene u pojamnapravio je ozbiljnu silu, koja će u ponedeljak u Gelzenkirhenu biti u prilici da pojuri plasman u plej-of Divizije A Lige nacija. Za to će joj biti dovoljan i jedan bod protiv protiv već otpisanih Pancera, koji se selele u Diviziju B.

Novi član Lige A, pored od ranije sigurne Ukrajine, postala je Danska, trijumfom nad Velsom u Kardifu - 1:2.

Danska je u evropskoj eliti! Skandinavci su u Kardifu pobedili Vels sa 2:1 i osigurali prvo mesto u grupi koje donosi plasman u A diviziju Lige nacija.

Danski dinamit razneo je Velšane! Selekcija skandinavske zemlje pobedila je u Kardifu sa 2:1, osvojila prvo mesto u četvrtoj grupi B divizije Lige nacija i izborila plasman u elitni rang takmičenja.

Nisu Danci stigli kao favoriti na stadion Kardif Sitija, ali su odande izašli kao junaci, visoko uzdignuta čela.

I Velšanima je pobeda na ovoj utakmici donosila plasman u A diviziju, ali večeras su Geret Bejl i drugovi morali da polože oružje pred boljom i spretnijom ekipom.

Do prvog pogotka Danci su došli tri minuta pre kraja prvog poluvremena kada je kontranapad poveo Jusuf Poulsen, ovaj proigrao Nikolaja Jorgensena koji je rutinski savladao golmana.

Posle toga Vels je krenuo još ofanzivnije, a takav pristup doneo je dramatičnu završnicu. U 88. minutu Martin Brajtvajt je širom otvorio vrata pobede, 60-ak sekundi kasnije tračak nade Velsu dao je Bejl.

Ipak, to je bilo sve što je domaća selekcija uspela da uradi, pa je uskoro slavlje Danske moglo da počne.

Borbu za promociju iz Lige C u Ligu B do poslednjeg minuta će voditi Norveška i Bugarska.

Vodeće selekcije Grupe 3, u finišu utakmica su izborile remi na gostovanjima Sloveniji, odnosno Kipru.

Pošto su izjednačene i bodovno i u međusobnom bilansu, osvajača prvog mesta mogla bi da odluči ukupna gol-razlika, a u tom elementu su Norvežani uoči poslednjeg kola bolji za jedan pogodak.

Odluka će pasti u ponedeljak, u mečevima Bugarska - Slovenija i Norveška - Kipar.

Selekcija Makedonije na pragu je ulaska iz najniže Lige D u Ligu C, nakon pobede nad Lihtenštajnom u gostima. Našim južnim susedima biće dovoljan bod iz duela sa Gibraltarom u Skoplju da ostanu ispred Jermenije.

Makedonci pred promocijom! Selekcija Igora Angelovskog slomila otpor Lihtenštajna u drugom poluvremenu - 2:0.

Selekcija Makedonije nalazi se na korak od promocije u diviziju C Lige nacija, pošto je večeras savladala Lihtenštajn u Vaducu, pa joj u poslednjem kolu protiv Gibraltara u Skoplju dovoljan i nerešen rezultat - 2:0 (0:0).

Makedonci su u Vaducu naišli na tvrdog protivnika, ali im je veliku uslugu učinio Sandro Vajzer, koji je u poslednjim trenucima prvog poluvremena zaradio prvi žuti karton, a na startu nastavka meča i drugi, što su gosti znalački iskoristili. Selekcija Igora Angelovskog je povela u 53. minutu zahvaljujući Enisu Bardiju, dok je konačan rezultat postavio Ilija Nestorovski u prvom minutu nadoknade meča.

U drugoj utakmici grupe 4 Divizije D Lige nacija Jermenija je slavila na Viktorija stadionu u Gibraltaru sa ubedljivih 6:2 i tako zadržala kakav-takav korak sa Makedonijom.

Bugarska i Norveška su na gostovanjima u Nikoziji i Ljubljani izborile po jedan bod u završnici meča, pa će odluka o plasmanu u Diviziju B pasti u poslednjem kolu grupe 3 Divizije C Lige Nacija. Oba meča su okončana rezultatom 1:1.

Kipar je na GSP stadionu vodio golom Panajotisa Zaharijua, ali su Bugari izjednačili u 89. minutu golom Dimitrova sa bele tačke. Slovence je na Stožicama još u devetom minutu u vođstvo doveo Benjamin Verbič, ali je pet minuta pre kraja meča konačan rezultat postavio Bjonr Jonsen.

U poslednjem kolu Bugari dočekuju Sloveniju, dok Norveška ide na noge Kipranima.

REZULTATI

LIGA B

Grupa 1

Slovačka - Ukrajina 4:1 (2:0)
/Rusnak 6, Kucka 26, Zrelak 52, Mak 61 - Konopljanka 47/

TABELA: Ukrajina 9, Slovačka (-1) 3, Češka (-1) 3.

Grupa 4

Vels - Danska 1:2 (0:1)
/Bejl 89 - Jorgensen 42, Brejtvajt 88/

TABELA: Danska (-1) 7, Vels 6, Republika Irska (-1) 1.

LIGA C

Grupa 3

Kipar - Bugarska 1:1 (1:0)
/Zakariju 24 - Dimitrov 89p/

Slovenija - Norveška 1:1 (1:0)
/Verbič 9 - Jonsen 85/

TABELA: Norveška 10, Bugarska 10, Kipar 5, Slovenija 2.

LIGA D

Grupa 4

Gibraltar - Jermenija 2:6 (1:1)
Lihtenštajn - Makedonija 0:2 (0:0)

TABELA: Makedonija 12, Jermenija 9, Gibraltar 6, Lihtenštajn 3.

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar