Газда ПАО-а опет на удару!

Димитрис Јанакопулос прекршио је "мировни споразум" са Ђордијем Бертомеумом и челницима елитног континенталног такмичења.

Кошарка 18.11.2018 | 20:30
Газда ПАО-а опет на удару!
Независни дисциплински судија Евролиге казнио је Панатинаикос и његовог председника Димитриса Јанакопулоса са 30.000 евра, због неодмерених изјава датих после утакмице 6. кола против Олимпијакоса, одигране 9. новембра.

Јанакопулос је оштро критиковао једног од судија поменуте утакмице - коју је ПАО добио резултатом 93:80 - а његове речи пренете су у више медија у Грчкој и Европи, чиме је, према оцени дисциплинског судије, нарушен имиџ такмичења.

Судија је подсетио да се темпераментни власник "зелених" летос званично обавезао на примерно понашање, као услов да му Евролига суспендује казне и забране изречене током сезоне 2017/18.

"Чињеница да је господин Јанакопулос прекршио своје обећање, чини његове најновије прекршаје још тежим".

Евролига је зато одлучила да активира две новчане казне из априла ове године, од 160 и 250 хиљада евра, док забрана присуства утакмицама остаје "замрзнута", али ће и она поново ступити на снагу, ако Јанакопулос направи још један прекршај.

На крају, Панатинаикос је кажњен са 6.000 евра због уперавања ласерског светла у противничке играче и непристојног понашања навијача на ВИП столицама крај аут линије, такође током дуела са Олимпијакосом.

Подсећамо да је Јанакопулос као реакцију на оштре казне пролетос запретио иступањем из Евролиге и расписивањем референдума у коме би учествовали навијачи Панатинаикоса.

Страсти су се смириле средином јуна, на заседању Извршног борда Евролиге, добрим делом из поштовања према некадашњем власнику "зелених" Павлосу Јанакопулосу, Димитрисовом оцу, који је преминуо десетак дана раније.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар