Gazda PAO-a opet na udaru!

Dimitris Janakopulos prekršio je "mirovni sporazum" sa Đordijem Bertomeumom i čelnicima elitnog kontinentalnog takmičenja.

Košarka 18.11.2018 | 20:30
Gazda PAO-a opet na udaru!
Nezavisni disciplinski sudija Evrolige kaznio je Panatinaikos i njegovog predsednika Dimitrisa Janakopulosa sa 30.000 evra, zbog neodmerenih izjava datih posle utakmice 6. kola protiv Olimpijakosa, odigrane 9. novembra.

Janakopulos je oštro kritikovao jednog od sudija pomenute utakmice - koju je PAO dobio rezultatom 93:80 - a njegove reči prenete su u više medija u Grčkoj i Evropi, čime je, prema oceni disciplinskog sudije, narušen imidž takmičenja.

Sudija je podsetio da se temperamentni vlasnik "zelenih" letos zvanično obavezao na primerno ponašanje, kao uslov da mu Evroliga suspenduje kazne i zabrane izrečene tokom sezone 2017/18.

"Činjenica da je gospodin Janakopulos prekršio svoje obećanje, čini njegove najnovije prekršaje još težim".

Evroliga je zato odlučila da aktivira dve novčane kazne iz aprila ove godine, od 160 i 250 hiljada evra, dok zabrana prisustva utakmicama ostaje "zamrznuta", ali će i ona ponovo stupiti na snagu, ako Janakopulos napravi još jedan prekršaj.

Na kraju, Panatinaikos je kažnjen sa 6.000 evra zbog uperavanja laserskog svetla u protivničke igrače i nepristojnog ponašanja navijača na VIP stolicama kraj aut linije, takođe tokom duela sa Olimpijakosom.

Podsećamo da je Janakopulos kao reakciju na oštre kazne proletos zapretio istupanjem iz Evrolige i raspisivanjem referenduma u kome bi učestvovali navijači Panatinaikosa.

Strasti su se smirile sredinom juna, na zasedanju Izvršnog borda Evrolige, dobrim delom iz poštovanja prema nekadašnjem vlasniku "zelenih" Pavlosu Janakopulosu, Dimitrisovom ocu, koji je preminuo desetak dana ranije.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar