Звездин план за суботу: Снажно на шутере из Бара!

Шеф струке црвено-белих у утакмици против Морнара неће моћи да рачуна на повређене Алексу Раданова и Дејана Давидовца.

Кошарка 16.11.2018 | 20:30
Звездин план за суботу: Снажно на шутере из Бара!
Црвена звезда мтс доживела је убедљив и непријатан пораз против Монака у среду, а суботњи меч против Морнара (19 часова, ТВ Арена спорт) биће прилика да се тај утисак поправи и да шампион Србије уђе у "вечити дерби" са скором 8-0.

Шеф струке црвено-белих Милан Томић говорио је у најави меча против првака Црне Горе о неоопходној реакцији свог тима и о значају чврстог наступа од првог минута.

Суботњи гост, екипа Морнара, за собом има прву победу у Еврокупу (против Торина), у којој је јавности представио и шутерске способности свог новог центра Лендинга Санеа (23 поена, 5/6 за три поена), док Бобија Брауна, некад најбољег стрелца Евролиге, није потребно посебно најављивати.

Њих двојица су последња појачања Барана, чији тренер Михаило Павићевић годинама гради атрактиван стил игре, са великим бројем шутева (у АБА лиги 27,6 тројки по мечу). Уосталом, и црногорски дерби прошлог викенда показао је какав је стрелац и Бронсон Кениг, Американац који је у завршници убацио шест тројки и потпуно "отворио" финиш.

Ако се наведеном трију у нападу придруже и Немања Врањеш и(ли) Антабија Волер са дистанце, односно Урош Луковић у рекету, Павићевићев тим може да буде веома незгодан ривал, за кога ће Звезда морати да буде спремна од старта.

"То су баш зато специфичне утакмице, јер противник може да погоди и на добру одбрану. Шта да тада кажеш играчу? Ако неко шутне пет пута преко руке - неће погодити свих пет шутева. А, ако шутне три сам, онда ће и те две лопте преко руке да уђу. Зато морате да буде агресивни од прве секунде", рекао је Томић у најави утакмице.

Шеф струке црвено-белих рекао је да ће његов тим морати да смањи број сопствених грешака на најмању меру.

"Потребно је да поправимо свој број грешака, а имамо их 17 у просеку у Еврокупу. Требало би да контролишемо њихову брзу игру и велики број покушаја за три поена... Потребно је да реагујемо на последњу утакмицу", додао је он.

Црвено-бели су ове недеље доживели први неуспех у дворани "Александар Николић", а Томић том резултату не даје посебан значај чињеници да се тај пораз догодио у "Пиониру".

"Тачно је да се догодио први пораз код куће и рекли смо да ће бити ове сезоне успона и падова, мада не могу да кажем да је то био пад. То је била једна лоше одиграна утакмица сада је потребна контрола", додао је он.

Звездин дрес у суботу сигурно неће носити млади тандем - Алекса Раданов због проблема са леђима и Дејан Давидовац због повреде скочног зглоба у утакмици против Монака.

Парови 8. кола (сви мечеви на ТВ Арена спорт):

Игокеа - Олимпија 20.00

у суботу

ФМП - Цедевита 17.00
Звезда - Морнар 19.00

у недељу

Крка - Мега 17.00
Будућност - Партизан 19.00

у понедељак

Цибона - Задар 18.00

Табела: Звезда 7-0, Мега 6-1, Будућност 5-2, Партизан 4-3, ФМП 4-3, Цедевита 3-4, Цибона 3-4, Олимпија 2-5, Морнар 2-5, Задар 2-5, Игокеа 2-5, Крка 2-5.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар