Zvezdin plan za subotu: Snažno na šutere iz Bara!

Šef struke crveno-belih u utakmici protiv Mornara neće moći da računa na povređene Aleksu Radanova i Dejana Davidovca.

Košarka 16.11.2018 | 20:30
Zvezdin plan za subotu: Snažno na šutere iz Bara!
Crvena zvezda mts doživela je ubedljiv i neprijatan poraz protiv Monaka u sredu, a subotnji meč protiv Mornara (19 časova, TV Arena sport) biće prilika da se taj utisak popravi i da šampion Srbije uđe u "večiti derbi" sa skorom 8-0.

Šef struke crveno-belih Milan Tomić govorio je u najavi meča protiv prvaka Crne Gore o neoophodnoj reakciji svog tima i o značaju čvrstog nastupa od prvog minuta.

Subotnji gost, ekipa Mornara, za sobom ima prvu pobedu u Evrokupu (protiv Torina), u kojoj je javnosti predstavio i šuterske sposobnosti svog novog centra Lendinga Sanea (23 poena, 5/6 za tri poena), dok Bobija Brauna, nekad najboljeg strelca Evrolige, nije potrebno posebno najavljivati.

Njih dvojica su poslednja pojačanja Barana, čiji trener Mihailo Pavićević godinama gradi atraktivan stil igre, sa velikim brojem šuteva (u ABA ligi 27,6 trojki po meču). Uostalom, i crnogorski derbi prošlog vikenda pokazao je kakav je strelac i Bronson Kenig, Amerikanac koji je u završnici ubacio šest trojki i potpuno "otvorio" finiš.

Ako se navedenom triju u napadu pridruže i Nemanja Vranješ i(li) Antabija Voler sa distance, odnosno Uroš Luković u reketu, Pavićevićev tim može da bude veoma nezgodan rival, za koga će Zvezda morati da bude spremna od starta.

"To su baš zato specifične utakmice, jer protivnik može da pogodi i na dobru odbranu. Šta da tada kažeš igraču? Ako neko šutne pet puta preko ruke - neće pogoditi svih pet šuteva. A, ako šutne tri sam, onda će i te dve lopte preko ruke da uđu. Zato morate da bude agresivni od prve sekunde", rekao je Tomić u najavi utakmice.

Šef struke crveno-belih rekao je da će njegov tim morati da smanji broj sopstvenih grešaka na najmanju meru.

"Potrebno je da popravimo svoj broj grešaka, a imamo ih 17 u proseku u Evrokupu. Trebalo bi da kontrolišemo njihovu brzu igru i veliki broj pokušaja za tri poena... Potrebno je da reagujemo na poslednju utakmicu", dodao je on.

Crveno-beli su ove nedelje doživeli prvi neuspeh u dvorani "Aleksandar Nikolić", a Tomić tom rezultatu ne daje poseban značaj činjenici da se taj poraz dogodio u "Pioniru".

"Tačno je da se dogodio prvi poraz kod kuće i rekli smo da će biti ove sezone uspona i padova, mada ne mogu da kažem da je to bio pad. To je bila jedna loše odigrana utakmica sada je potrebna kontrola", dodao je on.

Zvezdin dres u subotu sigurno neće nositi mladi tandem - Aleksa Radanov zbog problema sa leđima i Dejan Davidovac zbog povrede skočnog zgloba u utakmici protiv Monaka.

Parovi 8. kola (svi mečevi na TV Arena sport):

Igokea - Olimpija 20.00

u subotu

FMP - Cedevita 17.00
Zvezda - Mornar 19.00

u nedelju

Krka - Mega 17.00
Budućnost - Partizan 19.00

u ponedeljak

Cibona - Zadar 18.00

Tabela: Zvezda 7-0, Mega 6-1, Budućnost 5-2, Partizan 4-3, FMP 4-3, Cedevita 3-4, Cibona 3-4, Olimpija 2-5, Mornar 2-5, Zadar 2-5, Igokea 2-5, Krka 2-5.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar