Федерер: Док је Новак на турниру...

Не размишљам о 100. титули! Швајцарски тенисер Роџер Федерер рекао је да би размишљање о 100. титули каријере у Лондону оптерећивало, тим пре што је Новак Ђоковић и даље у игри.  Федерер: 100. титула? Људи, па Ђоковић је у жребу! Швајцарски тенисер ни не помишља о јубуларној титули у Лондону.

Тенис 16.11.2018 | 19:15
Федерер: Док је Новак на турниру...
Ђоковић и Федерер су почели своје ривалство пре 12 година на шљаци Монака и од тада су одиграли 47 мечева.

Последњи је добио Новак који води 25-22 у међусобном скору, а двојица би могла врло лако да укрсте рекете још једном до краја ове недеље.

Ако се на Завршном мастерсу у Лондону не деси неко изненађење (или више њих), Федерер и Ђоковић ће играти у полуфиналу или финалу турнира. 

Швајцарац се бори за јубиларну стоту титулу, али је свестан колика је претња српски играч тренутно. 

"Срећан сам због још једне овакве недеље јер пре само 72 сата није све тако изгледало, али сам био способан да се вратим и играм добар тенис", рекао је Федерер, преноси Стандард. 

О јубиларној титули не размишља да га не би оптерећивала. 

"Не размишљам о броју 100 јер нећу да ми то уђе у главу. Док год мислим о томе да је Новак у жребу - а опет игра тако добро - никад неће бити лако", каже Федерер који каже да можда постоји разлог што је ривалство са Ђоковићем у сенци оног с Надалом.

"Ако је оно у сенци мог ривалства са Надалом, то је зато што смо Новак и ја углавном играли у полуфиналима више година. Али смо играли и нека велика финала. Кад се сетим УС Опена или Вимблдона, па полуфинала Ролан Гароса када је био у невероватном низу... Динамично је то ривалство и не морамо да мењамо свој начин игре кад смо на терену један против другог. Једноставно је тешко", казао је Швајцарац.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар