Federer: Dok je Novak na turniru...

Ne razmišljam o 100. tituli! Švajcarski teniser Rodžer Federer rekao je da bi razmišljanje o 100. tituli karijere u Londonu opterećivalo, tim pre što je Novak Đoković i dalje u igri.  Federer: 100. titula? Ljudi, pa Đoković je u žrebu! Švajcarski teniser ni ne pomišlja o jubularnoj tituli u Londonu.

Tenis 16.11.2018 | 19:15
Federer: Dok je Novak na turniru...
Đoković i Federer su počeli svoje rivalstvo pre 12 godina na šljaci Monaka i od tada su odigrali 47 mečeva.

Poslednji je dobio Novak koji vodi 25-22 u međusobnom skoru, a dvojica bi mogla vrlo lako da ukrste rekete još jednom do kraja ove nedelje.

Ako se na Završnom mastersu u Londonu ne desi neko iznenađenje (ili više njih), Federer i Đoković će igrati u polufinalu ili finalu turnira. 

Švajcarac se bori za jubilarnu stotu titulu, ali je svestan kolika je pretnja srpski igrač trenutno. 

"Srećan sam zbog još jedne ovakve nedelje jer pre samo 72 sata nije sve tako izgledalo, ali sam bio sposoban da se vratim i igram dobar tenis", rekao je Federer, prenosi Standard. 

O jubilarnoj tituli ne razmišlja da ga ne bi opterećivala. 

"Ne razmišljam o broju 100 jer neću da mi to uđe u glavu. Dok god mislim o tome da je Novak u žrebu - a opet igra tako dobro - nikad neće biti lako", kaže Federer koji kaže da možda postoji razlog što je rivalstvo sa Đokovićem u senci onog s Nadalom.

"Ako je ono u senci mog rivalstva sa Nadalom, to je zato što smo Novak i ja uglavnom igrali u polufinalima više godina. Ali smo igrali i neka velika finala. Kad se setim US Opena ili Vimbldona, pa polufinala Rolan Garosa kada je bio u neverovatnom nizu... Dinamično je to rivalstvo i ne moramo da menjamo svoj način igre kad smo na terenu jedan protiv drugog. Jednostavno je teško", kazao je Švajcarac.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar