Матић: Моје је право да не носим цвијет!

У Јунајтеду су разумели зашто. . .  Српски фудбалер Немања Матић рекао је да му у Манчестер јунајтеду нико није замерио што није носио цвет мака на дресу.

Фудбал 12.11.2018 | 18:15
Матић: Моје је право да не носим цвијет!
Овај цвет је за Британце значио обележавање Дана примирја у Првом светском рату, али и поштовање њихових жртава у ратовима које су водили касније.

Матић је узбуркао јавност у Енглеској одлуком да не носи "попи" на утакмицама против Борнмута и Манчестер Ситија у Премијер лиги, што је образложио због НАТО бомбардовања Србије 1999. године.

"Клуб ми није замерио, то је моје право и на мом Инстаграму стоји јасно зашто сам то урадио. Такође, играчи нису коментарисали и њима је јасно зашто нисам носио", рекао је Матић у Кући фудбала у Старој Пазови пред утакмице Србије против Црне Горе и Литваније у Лиги нација. 

Матић није желео да открије на шта је мислио када је објавио недефинисану поруку, такође на Инстаграму, када је између осталог поручио "Немања, Србија ће те издати поново".

"Задржао бих за себе", било је све што је Матић рекао. 

Када је реч о репрезентацији Србије, која ће играти прво против Црне Горе, а потом и Литваније у Лиги нација, Матић је казао да је циљ јасан. 

"Знамо шта нас чека. Знамо и своје квалитете које ћемо се трудити да искористимо и пред својом публиком против Црне Горе желимо да освојимо сва три бода која су нам веома потребна ако желемо да останемо на првом месту које нас води у Лигу Б", казао је Матић. 

Он је рекао да му је жао што због повреде није могао да помогне националном тиму на претходном окупљању, али да је екипа играла веома добро и "такмичарски" како и треба да игра. 

Србија у суботу чека Црну Гору на стадиону "Рајко Митић" од 15 сати, а три дана касније селекцију Литваније на стадиону Партизана од 20.45.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар