Matić: Moje je pravo da ne nosim cvijet!

U Junajtedu su razumeli zašto. . .  Srpski fudbaler Nemanja Matić rekao je da mu u Mančester junajtedu niko nije zamerio što nije nosio cvet maka na dresu.

Fudbal 12.11.2018 | 18:15
Matić: Moje je pravo da ne nosim cvijet!
Ovaj cvet je za Britance značio obeležavanje Dana primirja u Prvom svetskom ratu, ali i poštovanje njihovih žrtava u ratovima koje su vodili kasnije.

Matić je uzburkao javnost u Engleskoj odlukom da ne nosi "popi" na utakmicama protiv Bornmuta i Mančester Sitija u Premijer ligi, što je obrazložio zbog NATO bombardovanja Srbije 1999. godine.

"Klub mi nije zamerio, to je moje pravo i na mom Instagramu stoji jasno zašto sam to uradio. Takođe, igrači nisu komentarisali i njima je jasno zašto nisam nosio", rekao je Matić u Kući fudbala u Staroj Pazovi pred utakmice Srbije protiv Crne Gore i Litvanije u Ligi nacija. 

Matić nije želeo da otkrije na šta je mislio kada je objavio nedefinisanu poruku, takođe na Instagramu, kada je između ostalog poručio "Nemanja, Srbija će te izdati ponovo".

"Zadržao bih za sebe", bilo je sve što je Matić rekao. 

Kada je reč o reprezentaciji Srbije, koja će igrati prvo protiv Crne Gore, a potom i Litvanije u Ligi nacija, Matić je kazao da je cilj jasan. 

"Znamo šta nas čeka. Znamo i svoje kvalitete koje ćemo se truditi da iskoristimo i pred svojom publikom protiv Crne Gore želimo da osvojimo sva tri boda koja su nam veoma potrebna ako želemo da ostanemo na prvom mestu koje nas vodi u Ligu B", kazao je Matić. 

On je rekao da mu je žao što zbog povrede nije mogao da pomogne nacionalnom timu na prethodnom okupljanju, ali da je ekipa igrala veoma dobro i "takmičarski" kako i treba da igra. 

Srbija u subotu čeka Crnu Goru na stadionu "Rajko Mitić" od 15 sati, a tri dana kasnije selekciju Litvanije na stadionu Partizana od 20.45.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar