Вајда: Гуру? Тим какав је сада ми се највише свиђа!

Словачки тренер Марјан Вајда рекао је да је полуфинале Вимблдона у ком је Новак Ђоковић победио Рафаела Надала било прекретница ове године.

Тенис 16.11.2018 | 17:30
Вајда: Гуру? Тим какав је сада ми се највише свиђа!
Србин је тада према Вајдиним речима изгубио страх од пораза и касније још једном покорио тениски свет.

Словак у интервјуу за Убитенис открива и како је проводио своје време током годину дана док није био у тиму Ђоковића, какве је техничке промене Новак урадио и да ли је овај тим по Марјановој мери сада.

За почетак је одговорио на питање како је дошло до обнављања сарадње. 

"Тешко је рећи како је све опет почело, прошла су четири месеца и тешко је присетити се тих осећања. Знам га годинама, али нисам замишљао да ће се вратити овако брзо. Било је као почетак са новим Новаком после повреде. Сматра себе шампионом и онда није било лако не освртати се на прошлост и не размишљати о будућности. Од првог дана ме је питао 'Маријане, кад ћу опет моћи да побеђујем?'. Ништа друго нисам могао него да му кажем да почне да тренира и врати старе навике. Дуг процес, захтевао је узајамно поверење да би се превазишла тешка времена", рекао је Вајда, пише Убитенис. 

После пораза од Марка Чекината на Ролан Гаросу, Новак је позвао Вајду и рекао да ће ипак играти на трави.

"Позвао ме је два дана после тога и рекао да ће играти. Биле су то добре вести. Одлучили смо се за Квинс да би се боље привикао. И чим је стао на траву, одлично се осећао јер је заборавио сезону на шљаци. То је његова велика вештина. Упркос поразу од Чилића, чињеница да је стигао до финала му је дала много самопоуздања. Тако је отишао на Вимблдон са самопоуздањем и био је то један од малих корака повратка на врх", каже Вајда.

Било је, каже Новаков тренер и техничких промена у игри.

"Његов сервис је био другачији када сам се вратио. Рекао сам му да је немогуће да настави са том кретњом при сервису, нарочито са стилом сервирања на који је навикао",прича Вајда и каже да се то постепено мењало. 

После Вимблдона се десио само један пораз од Карена Хачанова у финалу Париза, а Вајда каже који је меч био прекретница на путу до врха. 

"Мислим да је полуфинале против Рафаела Надала било тај меч. Невероватан. Сећам се да је неко из публике викнуо 'хвала на оваквој игри'. После те победе, Новак више није имао страх од пораза", открива Ђоковићев тренер. 

На питање да ли је више посла било са телом или са умом Ђоковића, Вајда каже да се радило на обе ствари јер зимус и пролетос Новак физички није изгледао добро. 

Новинар је констатовао да више нема ни Пепеа Имаса у тиму. 

"Гуру? Радите као тим и тим који је тренутно ту је онај који ми се највише свиђа", каже Вајда који није хтео да одговори да ли му недостаје Борис Бекер јер је то питање за Новака. 

Током периода паузе, од прошлог пролећа, до пролећа ове године каже да је проводио време са породицом и играо хокеј са пријатељима. 

Вајда ће од 21 час бити уз Ђоковића који ће против Марина Чилића играти у трећем колу "Густаво Куертен" групе на Завршном мастерсу у Лондону.

Извор: Б92

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

У страха су велике очи

17.11.2018 05:43

Сретно Новак!!!!

ОДГОВОРИТЕ