Vajda: Guru? Tim kakav je sada mi se najviše sviđa!

Slovački trener Marjan Vajda rekao je da je polufinale Vimbldona u kom je Novak Đoković pobedio Rafaela Nadala bilo prekretnica ove godine.

Tenis 16.11.2018 | 17:30
Vajda: Guru? Tim kakav je sada mi se najviše sviđa!
Srbin je tada prema Vajdinim rečima izgubio strah od poraza i kasnije još jednom pokorio teniski svet.

Slovak u intervjuu za Ubitenis otkriva i kako je provodio svoje vreme tokom godinu dana dok nije bio u timu Đokovića, kakve je tehničke promene Novak uradio i da li je ovaj tim po Marjanovoj meri sada.

Za početak je odgovorio na pitanje kako je došlo do obnavljanja saradnje. 

"Teško je reći kako je sve opet počelo, prošla su četiri meseca i teško je prisetiti se tih osećanja. Znam ga godinama, ali nisam zamišljao da će se vratiti ovako brzo. Bilo je kao početak sa novim Novakom posle povrede. Smatra sebe šampionom i onda nije bilo lako ne osvrtati se na prošlost i ne razmišljati o budućnosti. Od prvog dana me je pitao 'Marijane, kad ću opet moći da pobeđujem?'. Ništa drugo nisam mogao nego da mu kažem da počne da trenira i vrati stare navike. Dug proces, zahtevao je uzajamno poverenje da bi se prevazišla teška vremena", rekao je Vajda, piše Ubitenis. 

Posle poraza od Marka Čekinata na Rolan Garosu, Novak je pozvao Vajdu i rekao da će ipak igrati na travi.

"Pozvao me je dva dana posle toga i rekao da će igrati. Bile su to dobre vesti. Odlučili smo se za Kvins da bi se bolje privikao. I čim je stao na travu, odlično se osećao jer je zaboravio sezonu na šljaci. To je njegova velika veština. Uprkos porazu od Čilića, činjenica da je stigao do finala mu je dala mnogo samopouzdanja. Tako je otišao na Vimbldon sa samopouzdanjem i bio je to jedan od malih koraka povratka na vrh", kaže Vajda.

Bilo je, kaže Novakov trener i tehničkih promena u igri.

"Njegov servis je bio drugačiji kada sam se vratio. Rekao sam mu da je nemoguće da nastavi sa tom kretnjom pri servisu, naročito sa stilom serviranja na koji je navikao",priča Vajda i kaže da se to postepeno menjalo. 

Posle Vimbldona se desio samo jedan poraz od Karena Hačanova u finalu Pariza, a Vajda kaže koji je meč bio prekretnica na putu do vrha. 

"Mislim da je polufinale protiv Rafaela Nadala bilo taj meč. Neverovatan. Sećam se da je neko iz publike viknuo 'hvala na ovakvoj igri'. Posle te pobede, Novak više nije imao strah od poraza", otkriva Đokovićev trener. 

Na pitanje da li je više posla bilo sa telom ili sa umom Đokovića, Vajda kaže da se radilo na obe stvari jer zimus i proletos Novak fizički nije izgledao dobro. 

Novinar je konstatovao da više nema ni Pepea Imasa u timu. 

"Guru? Radite kao tim i tim koji je trenutno tu je onaj koji mi se najviše sviđa", kaže Vajda koji nije hteo da odgovori da li mu nedostaje Boris Beker jer je to pitanje za Novaka. 

Tokom perioda pauze, od prošlog proleća, do proleća ove godine kaže da je provodio vreme sa porodicom i igrao hokej sa prijateljima. 

Vajda će od 21 čas biti uz Đokovića koji će protiv Marina Čilića igrati u trećem kolu "Gustavo Kuerten" grupe na Završnom mastersu u Londonu.

Izvor: B92

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

U straha su velike oči

17.11.2018 05:43

Sretno Novak!!!!

ODGOVORITE