ЕК: Калкулације у Партизановој групи...

Гробари и Пионир држе кључ ТОП 16! Још постоје шансе да црно-бели наставе такмичење у Еврокупу.

Кошарка 17.11.2018 | 22:50
ЕК: Калкулације у Партизановој групи...
Кошаркаши Партизана у Санкт Петербургу су пропустили прилику да победом над Зенитом широм отворе врата за пласман у ТОП 16 фазу Еврокупа. Иако им је то био пети пораз у такмичењу, врата се нису се затворила и још постоје реалне шансе да се екипа Андрее Тринкијерија кроз њих прође.

Да би се то десило, биће потребно много борбе, знања и среће у последња три кола прве фазе такмичења. Има неколико варијанти, неке су мање, а неке више реалне, мада резултати у Еврокупу последњих седмица, па и у Партизановој групи, доказ су да су изненађење и те како могућа. Цено-бели тренутно имају учинак од две победе и пет пораза, као и италијански Тренто, док Турк Телеком из Анкаре има тријумф више. Ови клубови боре се за освајање четвртог места, док је у теорији могуће напасти и треће место и Зенит, али у реалности је то теже.

Тринкијеријева екипа прво дочекује Валенсију, онда гостује Асвелу у Лиону и за крај, у халу Пионир стиже Турк Телеком. Најсигурнија рачуница за Партизан, наравно, била би да забележи све три победе и онда би вероватно свака математика била савезник најтрофејнијег српског кошаркашког клуба.

Она реалнија варијанта је да би Партизан и са две победе могао да прође даље. А с обзиром да против Валенсије и Турк Телеком игра код куће, то би биле добре шансе да уз подршку са трибина, односно „фактора Пионир + Гробари“ дође до циља. Уколико тако буде, Партизан би на крају имао учинак од четири тријумфа и шест пораза, јер је реално очекивати да у Лиону, ипак, слави Асвел. У игри ће, наравно бити и кош разлика у међусобним дуелима.

Турк Телеком ће уочу последњег кола и гостовања код црно-белих одиграти заредом две утакмице на свом терену - у Анкару стиже прво Асвел, онда и Тренто. Реална рачуница каже да би Французи требало да славе, док је против Трента екипа Турк Телекома фаворит. У том случају би Партизан у последњем колу у хали Пионир морао да победи са више од пет разлике, јер је у Анкари турска екипа славила са 77:72.

Тежак распоред у финишу има Тренто, прво иде у Санкт Петербург на ноге Зениту, затим му следи већ поменуто гостовање у Турској, па ће дочекати Валенсију у последњем колу. Гледајући досадашњи ток такмичења и снагу ривала у последње три рунде, као најреалнија опција делује да Италијани изгубе све мечеве.

С обзиром да у целој овој причи математика има једну од главних улога, а изненађења су увек могућа, могло би да се деси и да се створи неки круг екипа пред коначан расплет. То би онда отворило простор за још неке комбинације, али Партизанов примарни циљ је јасан - победе по сваку цену и то у све три утакмице, а задатак за навијаче црно-белих је да против Валенсије и Турк Телекома направе атмосферу која ће прогутати противника и послати га грогираног кући. Уосталом, то су својевремено, у сличним ситуацијама када се ломило, на својој кожи осетили и многи евролигаши...

Наравно, има још доста комбинација, ове нам некако најреалније делују и што је најважније Партизан има чему да се нада. Мораће да има и огромну помоћ Гробара, у шта не сумњамо.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Стар спорт

Коментари / 0

Оставите коментар