Динамит са југа Шпаније разнио Барселону!

Гвардиола и Арсенал већ стали у ред. . .  Цена је 50. 000. 000 евра!

Фудбал 18.11.2018 | 14:45
Динамит са југа Шпаније разнио Барселону!
Бетис има нову сензацију! Често је клуб са југа Шпанија производио сјајне таленте за које су се отимали највећи европски клубови, а сада имају ново чудо.

Име му је Жуниор Фирпо, има 22 године, игра на позицији левог бека и желе га Манчестер Сити и Арсенал!

Претходног викедна, Фирпо је био играч утакмице и у Бетисовом демолирању Барселоне на Камп Ноу. Млади Шпанац рођен у Доминиканској Републици је разнео десну страну Барсине одбране у том мечу и само потврдио да је огроман потенцијал. У том мечу је постигао један, наместио један и учествовао код акција у преостала два гола. Био је прво име утакмице.



Дебитовао је за Бетис у другом делу претходне сезоне и одмах се усталио у стартној постави. Било је довољно неколико месеци да уапли аларм код скаута највећих европских клубова. Још летос се шушкало да га жели неки богаташи, али га је Бетис тада блиндирао новим уговором до 2023. уз откупну клаузулу која је са 25.000.000 евра скочила на 50.000.000 евра.

Међутим, ни та сума неће у потпуности заштити Бетис. На Фирпа је око бацио Пеп Гвардиола, али и Унај Емери из Арсенала.

Фирпов највећи квалитет је пшто је ултраофназиван бек и лако би могао да се уклопи у Ситијев стил игре. Гвардиола има на располагању само једног левог бека Бенжамина Мендија. Алтернатива му је ФабијенДелф који по природи није леви бек, а следећег лета улази у последњу годину уговора. Гвардиоли не би био проблем да плати клаузулу за Фирпа, поготово што је Менди склон повредама. Заинтересован је и УнајЕмери који на левом боку има Наћа Монреала и Сеада Колашинца, али очигледно да није задовољан са њим чим тражи појачање попут Фирпа.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар