Dinamit sa juga Španije raznio Barselonu!

Gvardiola i Arsenal već stali u red. . .  Cena je 50. 000. 000 evra!

Fudbal 18.11.2018 | 14:45
Dinamit sa juga Španije raznio Barselonu!
Betis ima novu senzaciju! Često je klub sa juga Španija proizvodio sjajne talente za koje su se otimali najveći evropski klubovi, a sada imaju novo čudo.

Ime mu je Žunior Firpo, ima 22 godine, igra na poziciji levog beka i žele ga Mančester Siti i Arsenal!

Prethodnog vikedna, Firpo je bio igrač utakmice i u Betisovom demoliranju Barselone na Kamp Nou. Mladi Španac rođen u Dominikanskoj Republici je razneo desnu stranu Barsine odbrane u tom meču i samo potvrdio da je ogroman potencijal. U tom meču je postigao jedan, namestio jedan i učestvovao kod akcija u preostala dva gola. Bio je prvo ime utakmice.



Debitovao je za Betis u drugom delu prethodne sezone i odmah se ustalio u startnoj postavi. Bilo je dovoljno nekoliko meseci da uapli alarm kod skauta najvećih evropskih klubova. Još letos se šuškalo da ga želi neki bogataši, ali ga je Betis tada blindirao novim ugovorom do 2023. uz otkupnu klauzulu koja je sa 25.000.000 evra skočila na 50.000.000 evra.

Međutim, ni ta suma neće u potpunosti zaštiti Betis. Na Firpa je oko bacio Pep Gvardiola, ali i Unaj Emeri iz Arsenala.

Firpov najveći kvalitet je pšto je ultraofnazivan bek i lako bi mogao da se uklopi u Sitijev stil igre. Gvardiola ima na raspolaganju samo jednog levog beka Benžamina Mendija. Alternativa mu je FabijenDelf koji po prirodi nije levi bek, a sledećeg leta ulazi u poslednju godinu ugovora. Gvardioli ne bi bio problem da plati klauzulu za Firpa, pogotovo što je Mendi sklon povredama. Zainteresovan je i UnajEmeri koji na levom boku ima Naća Monreala i Seada Kolašinca, ali očigledno da nije zadovoljan sa njim čim traži pojačanje poput Firpa.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar